Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

PVC ramen prijs

Ramen in PVC staan garant voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Je betaalt gemiddeld tussen de € 100 à 900 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) voor nieuwe ramen in PVC. Welke factoren bepalen nu je uiteindelijke PVC ramen prijzen? Waarom doe je best een beroep op een ervaren schrijnwerker en hoe kan je de PVC ramen prijs drukken? Je komt het allemaal te weten in dit artikel!

Ga snel naar:
PVC ramen prijs per m²
Prijsbepalers PVC ramen
Hoe offertes vergelijken?
Vraag gratis offertes aan

Prijs PVC ramen per m²

De pvc ramen prijs bedraagt gemiddeld € 250 à 1.000 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De precieze prijs voor PVC ramen hangt af van de grootte van de ramen, het type raam en het design, … We zetten hieronder de gemiddelde prijs voor PVC ramen per m² op een rij:

RaamtypePrijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Vast raam€ 250 à 550
Draaikiepraam/valraam€ 450 à 750
Schuifraam€ 800 à 1.000

LET OP: de bovenstaande PVC ramen prijzen zijn slechts een richtlijn. Ben je benieuwd naar een precieze prijsberekening voor jouw project? Contacteer dan vrijblijvend 1 of meerdere plaatsers en ontvang binnen enkele werkdagen gratis offertes op maat. Start hier je aanvraag.

 

Welke factoren bepalen de prijs van PVC ramen?

Er zijn een aantal factoren die de totaalprijs van je PVC ramen beïnvloeden. We zetten de belangrijkste prijsbepalers voor je op een rij:

 

1. Raamtype

Het raamtype is een belangrijke factor in de prijsopbouw. Je hebt de keuze tussen vaste ramen, draaikiepramen of schuiframen in PVC. Het grote verschil tussen deze ramen zit in de manier waarop ze openen en de oppervlakte. Met vaste ramen kies je voor goedkope PVC ramen. Het nadeel is wel dat je ze niet kan openen. Aan de andere kant van het spectrum staan PVC schuiframen. Zij zijn het duurst vanwege het grotere raamoppervlak, de complexere constructie en de arbeidsintensieve plaatsing.

 

2. Beglazing

Het type beglazing is logischerwijs ook een bepalend element in de uiteindelijke kostprijs van PVC ramen. Je investeert best in hoogwaardig dubbel glas voor een minimaal warmteverlies en een maximaal wooncomfort. Er zijn 3 soorten dubbel glas op de markt: standaard dubbel glas, hoogrendementsglas en driedubbel glas. Tegenwoordig is hoogrendementsglas de standaard keuze. Gemiddeld betaal je tussen de € 100 à 200 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) voor nieuwe beglazing.

 

3. Uitvoering

pvc ramen prijs

PVC ramen passen bij elke bouwstijl: van traditionele pastorijwoningen tot hedendaagse architectuur. Waarom vind je zeker PVC ramen die bij jouw woning passen? Omdat je kan kiezen uit een bijna oneindige waaier aan mogelijke kleuren. Ook PVC ramen met een houtlook of een steel look zijn een optie. Daarnaast heb je nog verschillende mogelijkheden op vlak van structuur (ruwer of gladder) en glansgraden (mat, glanzend of hoogglanzend).

 

4. Extra mogelijkheden

Naast het uitzicht van je ramen kan je ook nog allerlei extra’s kiezen. Denk maar aan zaken zoals een vliegenraam, handmatige of elektrische rolluiken, het uitzicht van de handvaten, ventilatieroosters, … Wist je dat je zelfs sierluiken in PVC kan krijgen? Je kan ze in hetzelfde kleur laten creëren of kiezen voor een contrasterende uitvoering.

 

5. Arbeidskosten

Ongeveer 50% van de totale prijs van je PVC ramen en deuren zijn montage- en arbeidskosten? Je betaalt voor een ervaren plaatser gemiddeld € 45 per uur (excl. btw). Voor een beginnend schrijnwerker mag je rekenen op een gemiddeld uurloon van € 25 à 40. Ook de verplaatsingskosten vormen een kostenpost om rekening mee te houden. Daarom kies je best voor een plaatser actief in je buurt.

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere plaatsers!

De prijzen voor PVC ramen hangen dus af van verschillende factoren. Om beter zicht te krijgen op de exacte kostprijs voor jouw project vraag je best voorstellen aan bij meerdere plaatsers. Zij zullen op basis van jouw wensen en noden een offerte op maat opmaken. Door voorstellen aan te vragen bij verschillende plaatsers kan je makkelijk voorgestelde uitvoeringen, afwerkingen, prijzen, … vergelijken. Zo kan je een doordachte keuze maken.

PVC ramen kopen? Ontvang en vergelijk gratis en vrijblijvend advies en prijsvoorstellen op maat van gespecialiseerde plaatsers actief in je buurt. Start hier je aanvraag.

 

 

Kan ik de PVC ramen prijs drukken met premies?

Nieuwe ramen in PVC plaatsen is een groot project. Werk je samen met een professionele vakman? Dan kan je gelukkig rekenen op verschillende premies en financiële voordelen om de kosten te drukken. Enkele voorbeelden:

  • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% op de materiaal- en arbeidskosten.
  • Premie voor hoogrendementsglas: voor het plaatsen van hoogrendementsglas in een woning of appartement kan je een premie aanvragen bij netbeheerder Fluvius.
  • Totaalrenovatiebonus: investeer je in 3 of meer energiebesparende maatregelen binnen de 5 jaar? Dan kom je in aanmerking voor de Totaalrenovatiebonus. Let op: de einddatum van je 1e investering moet liggen tussen 2017 en 2020.
  • EPC-labelpremie: ligt die einddatum van je 1e investering in 2021 of later? Dan moet je kiezen voor de EPC-labelpremie van Fluvius in plaats van de Totaalrenovatiebonus.
  • Overkoepelende renovatiepremie: voor de vervanging of plaatsing van ramen met hoogrendementsglas kan je aanspraak maken op een premie die 20% of 30% van het factuurbedrag (excl. btw) bedraagt.

LET OP: om aanspraak te kunnen maken op deze financiële voordelen moet je samen werken met een vakman. Deze geeft je graag meer uitleg over de premiebedragen, voorwaarden, … en bezorgt je alle nodige documenten voor een vlotte en correcte aanvraag. Ontvang gratis advies bij schrijnwerkers actief in je buurt.

 

 

Hoe slim offertes en prijzen vergelijken?

Wist je dat je heel wat kan besparen als je de tijd neemt om verschillende offertes naast elkaar te leggen? Met onze handige tips verlies je geen enkel detail uit het oog:

 

TIP 1: let niet enkel op de PVC ramen prijzen

Het is logisch dat je naar de prijzen voor de PVC ramen kijkt. Staar je echter niet blind op dat bedrag. Ook de kwaliteit van je ramen in PVC speelt een belangrijke rol. Vergelijk daarom bijvoorbeeld ook de duurzaamheid, isolatiewaarden, … Ook op vlak van advies en mogelijke uitvoeringen kunnen sommige schrijnwerkers meer tegemoetkomen aan je wensen dan andere.

 

TIP 2: kies een schrijnwerker die gespecialiseerd is in PVC ramen

Ben je overtuigd van de vele troeven van PVC? Ga dan in zee met een schrijnwerker die gespecialiseerd is in PVC ramen. Zo ben je zeker van een correcte plaatsing, de uitvoering van jouw dromen en een perfect eindresultaat. Bekijk op voorhand ook altijd de referenties van het bedrijf en vraag aan de plaatser of hij je enkele recente realisaties kan tonen.

 

TIP 3: controleer welke werkzaamheden wel of niet inbegrepen zijn

De kans is groot dat in de offertes van de verschillende schrijnwerkers niet exact dezelfde werkzaamheden inbegrepen zijn. Zo kan het dat 1 vakman de nodige afbraakwerken wel opneemt in zijn offerte en de andere niet. Hetzelfde geldt voor de verdere afwerking van bv. je binnenmuren na de plaatsing van je PVC ramen. Je gaat dus best zorgvuldig na welke werken wel of niet inbegrepen zijn.

 

TIP 4: kijk naar de uitvoeringstermijn

Heb je een specifieke timing in gedachten voor de plaatsing van je PVC ramen? Let dan ook op de mogelijke uitvoeringstermijnen die de verschillende vakmannen vermelden. Ook op dat vlak kunnen de verschillen namelijk groot zijn.

Offertes van verschillende plaatsers vergelijken? Ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen op maat.

 

Voorbeelden van PVC ramen

PVC ramen hebben dus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Van alle materialen voor raamprofielen is PVC de meest budgetvriendelijke keuze. Verder hebben ze ook uitstekende isolatiewaarden (zowel thermisch als akoestisch), ze zijn onderhoudsvriendelijk en gaan erg lang mee (tot wel 50 jaar). Op zoek naar de mogelijke uitvoeringen van PVC ramen? Vraag verschillende vakmannen dan zeker naar hun realisaties. Ook de onderstaande voorbeelden kunnen je vast inspireren:

 

INSPIRATIE: PVC ramen in houtlook

pvc ramen houtlook

Vind je houten ramen erg mooi, maar zie je op tegen het onderhoud? Dan zijn ramen in PVC met houtlook het ideale alternatief. Dankzij een hoogwaardig productieproces en de aanbreng van een nerfstructuur kan je de imitatie bijna niet meer van echte houten raamprofielen onderscheiden.

 

INSPIRATIE: zwarte ramen in PVC

pvc ramen zwart

PVC is een erg veelzijdig materiaal dat kan harmoniëren met tal van bouwstijlen. Deze grote, elegante ramen in zwarte PVC zijn daar een mooi voorbeeld van. Hun stoere, doffe look sluit naadloos aan bij het rustieke, maar tegelijk strakke interieur met aardse tinten, gecombineerd met accenten in zacht pastel en koper.

 

INSPIRATIE: grote schuiframen in PVC

Pvc schuifraam

Grote schuiframen zorgen voor veel natuurlijke lichtinval en vormen een echte blikvanger in je woning. Aluminium wordt het vaakst aangeraden voor grote glaspartijen, maar ondertussen bestaan er ook al sterkere PVC-profielen met een metalen kern. Zo kan je ook met PVC grotere raampartijen met slankere profielen creëren.

TIP: benieuwd hoe een professioneel schrijnwerker jouw project mee vorm kan geven? Twijfel dan niet langer en vul het onderstaande formulier in voor gratis advies en prijzen op maat:

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen