Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Deuren op maat

Vind je niet de juiste standaard afmetingen voor je binnen- of buitendeur? Of zoek je een specialer deurontwerp dat past bij de stijl van je woning? Dan zijn deuren op maat de ideale oplossing. Maar welke mogelijkheden zijn er voor een deur op maat? Wat kost het? En waarop moet je letten bij de plaatsing? In dit artikel lees je meer over deuren op maat en geven we je enkele geslaagde voorbeelden ter inspiratie.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Deuren op maat: prijzen
Hoe de juiste schrijnwerker kiezen?
Belangrijke aandachtspunten
Inspiratie & voorbeelden
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarom een deur op maat laten maken?

Een deur op maat kan je volledig vormgeven naar jouw smaak. Hoewel ze doorgaans wat duurder zijn, geniet je wel van verschillende voordelen. We zetten er hieronder enkele op een rijtje:

 • Deur op maat in de stijl van je woning: binnen- en buitendeuren spelen een belangrijke rol bij de uitstraling van je woning en interieur. Als je je deuren op maat laat maken, ben je zeker dat deze perfect in de stijl van je interieur en je gevel passen.
 • Deur op maat van de beschikbare ruimte: als je een deur op maat laat maken, kan je zelf de afmetingen kiezen. Je zit daarbij dus niet vast aan de standaard maten voor deuren en je kan bijvoorbeeld ook grotere of wat ongewone afmetingen kiezen.
 • Deur op maat van je persoonlijke wensen: bij een deur op maat heb je meer keuze voor de vormgeving. Je kan bv. een deur laten maken in een speciale houtsoort, je kan er een patroon in verwerken, je kan je deur een unieke vorm geven… De mogelijkheden zijn eindeloos!
 • Deur op maat van de isolatiewaarde van je woning: als je nieuwe deuren op maat laat plaatsen, kan je ook zelf de isolatiegraad ervan bepalen. Zo kan je kiezen voor een materiaal dat goed isoleert en je kan je deur bijvoorbeeld afwerken met driedubbel glas.

Deuren op maat laten maken? Contacteer een professionele schrijnwerker in je buurt. Deze kan jou helpen bij zowel het ontwerp als de plaatsing van je deuren op maat. Vergelijk experts in de buurt.

 

Welke mogelijkheden voor deuren op maat?

Er zijn heel wat keuzes die je kan maken voor de vormgeving van zowel binnen- als buitendeuren. Om welke opties gaat het? We zetten ze graag op een rij:

 

1. Type deur

Een eerste belangrijke keuze is welk type deur je wil laten plaatsen. Daarbij maken we een onderscheid op basis van hoe de deur kan openen en sluiten. De meest voorkomende soorten zijn schuifdeuren, draaideuren, taatsdeuren, zwaaideuren en schuiframen op maat. Afhankelijk van welk type deur je kiest, kan je nog beslissen of je een stompe deur of opdekdeur wil. Stompe deuren hebben een vlakke zijkant en vallen volledig in het deurkozijn, terwijl opdekdeuren een opdekrand hebben en slechts gedeeltelijk in het kozijn vallen. Buitendeuren zijn altijd stompe deuren, voor binnendeuren heb je de keuze.

 

2. Materiaal

Het materiaal van je deur bepaalt in grote mate de uitstraling ervan. Hout, kunststof, aluminium en staal zijn de meest voorkomende materialen:

 • Houten deur op maat: houten deuren zijn zowel voor binnen als buiten erg populair. Dat heeft ongetwijfeld te maken met hun warme uitstraling, hoge isolatiewaarde en vele afwerkingsmogelijkheden. Je kan zelf ook de houtsoort, kleur, structuur, ornamenten, stijl… van je houten deur op maat kiezen.
 • Kunststof deur op maat: een deur uit kunststof is een budgetvriendelijke en duurzame optie. Ook PVC deuren kan je op veel mogelijke manieren vormgeven. Zo heb je een breed aanbod aan kleuren, structuren, glansgraden, materiaalimitaties….
 • Aluminium deur op maat: ook aluminium is een populair materiaal voor deuren op maat vanwege de grote sterkte, duurzaamheid en inbraak- en brandwerendheid. Bovendien ziet aluminium er strak en modern uit en is het ideaal wanneer je voor je deur een dun profiel met beglazing wil.
 • Stalen deur op maat: ook met een stalen deur heb je veel mogelijkheden. Staal is het stevigste materiaal, maar tegelijk ook het duurste. Het ziet er tijdloos en elegant uit en past perfect in een industriële, minimalistische of moderne woning.

 

3. Afmetingen

Vervolgens denk je best ook even na over de afmetingen van je deur. Het voordeel van een deur op maat te laten maken, is dat je niet vastzit aan de standaard afmetingen. Je kan dus perfect een deur laten maken met ongewone afmetingen op maat van jouw ruimte. Laat bijvoorbeeld een extra brede deur plaatsen voor een mooi uitzicht op je tuin of een erg hoge deur die je ruimte een luxueuze uitstraling geeft.

 

4. Beglazing

In zowel binnen- als buitendeuren wordt vaak glas verwerkt. Door een deur op maat te laten maken, heb je ook over de beglazing zelf de volledige controle. Voor een goede isolatiewaarde van je deur kies je best voor een vorm van hoogrendementsglas. Verder kan je de look van je glas en de soort bepalen. Daarbij zijn er opnieuw tal van mogelijkheden zoals mat glas, glas in lood, gezandstraald glas, gehard glas, verduisterend glas, veiligheidsglas…

 

5. Andere vormgevingskeuzes

Verder zijn er nog enkele andere manieren waarop je je deur op maat vorm kan geven. Zo heb je bij verschillende materialen een breed aanbod aan kleuren. Denk ook zeker eens aan de deurklink en het deurbeslag en durf daarbij spelen met verschillende kleuren en vormen. Verder zijn er nog allerlei accessoires, ornamenten, decoraties… die je kan toevoegen aan je binnen- of buitendeur op maat.

 

Ontvang persoonlijk advies over je deur op maat!

Er zijn dus heel wat keuzes die je kan maken bij de vormgeving van jouw deur op maat. Voor een duidelijk overzicht van de opties doe je best een beroep op een schrijnwerker in de buurt. Deze helpt je niet alleen bij het ontwerp van je deur op maat, maar zorgt ook voor een correcte en vlotte plaatsing.

Vrijblijvend meerdere voorstellen vergelijken? Door meerdere offertes aan te vragen, kan je de verschillende mogelijkheden bij de schrijnwerkers gericht vergelijken. Start je aanvraag.

 

Deuren op maat prijzen

De prijs voor een deur op maat hangt uiteraard af van jouw keuzes. Welk type deur kies je? Welk materiaal gebruik je? Hoe groot is de deur? Wil je glas verwerken in de deur? Het antwoord op al die vragen zal een rol spelen in het uiteindelijke kostenplaatje. In de tabel hieronder geven we een overzicht van enkele richtprijzen voor deuren op maat. We maken daarbij onderscheid tussen prijzen voor binnen- en buitendeuren op maat.

Type deurMateriaalGemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
BinnendeurHout€ 800 à 1.200
Kunststof€ 700 à 1.000
Aluminium€ 1.000 à 1.600
Staal€ 1.200 à 2.000
BuitendeurHout€ 2.000 à 4.000
Kunststof€ 1.800 à 3.500
Aluminium€ 2.200 à 4.500
Staal€ 3.000 à 6.000

TIP: via onze offerteservice kan je offertes aanvragen bij specialisten in jouw buurt. Zo krijg je een idee van de prijs voor jouw deur op maat. Bovendien kan je dan ook meerdere prijsvoorstellen vergelijken, waardoor je tot wel 30% kan besparen. Vergelijk vrijblijvend offertes.

 

 

houten binnendeur

 

Hoe de juiste schrijnwerker kiezen?

Een deur op maat laten maken is een project voor een ervaren vakman. Zo ben je zeker dat je voor je investering ook een mooi en duurzaam eindresultaat krijgt. Maar hoe vind je nu de geschikte specialist voor de vervaardiging en plaatsing van jouw deur op maat? Kijk daarbij zeker naar de volgende punten:

 1. Specialisatie

  Elke schrijnwerker heeft zo z’n specialisatie. De ene zal vooral goed zijn in het vervaardigen van houten buitendeuren, terwijl je bij de andere dan weer terecht kan voor een grote stalen binnendeur op maat. Ga dit op voorhand dus zeker even na.

 2. Ervaring & expertise

  Uiteraard kijk je best ook naar de expertise en referenties van een schrijnwerker. Hoewel een schrijnwerker met goede referenties misschien wat duurder is, ben je sowieso zeker van een deur van topkwaliteit en een optimale plaatsing.

 3. Vorige realisaties

  Om te weten waarin schrijnwerkers zich specialiseren, kan je ook kijken naar hun vorige realisaties. Zo zie je ook meteen wat meer van hun werk, kan je de kwaliteit ervan beter inschatten en weet je of een vakman geschikt is om jouw project te realiseren.

 4. Verschillende kostenposten

  Als je schrijnwerkers vergelijkt, is de prijs een belangrijke factor. Maar kijk zeker ook eens naar wat er allemaal in die prijs zit. Hoeveel bedragen de verplaatsingskosten? Wat is de prijs voor de vervaardiging van de deur en wat is die voor de plaatsing?

Bespaar kosten door offertes te vergelijken! Als je meerdere offertes naast elkaar legt, kan je doorgaans heel wat besparen. Bovendien brengen we je via onze offerteservice in contact met schrijnwerkers in de buurt, waardoor ook de verplaatsingskosten beperkt blijven. Vergelijk offertes.

 

Belangrijke aandachtspunten

Laat je een buiten- of binnendeur op maat maken en installeren? Dan hou je daarbij best rekening met onderstaande aandachtspunten:

 • Hou rekening met je budget: afhankelijk van je keuzes kunnen de kosten voor je deur op maat snel oplopen. Een schrijnwerker kan je op basis van je voorkeuren en wensen advies geven over hoe je binnen je budget een deur naar jouw smaak kan vinden.
 • Let op de isolatiewaarde: als je nieuwe deuren laat plaatsen, is isolatie een belangrijk aandachtspunt. Niet alleen de deur zelf moet goed isoleren, maar ook bij de plaatsing besteedt een vakman grondig aandacht aan het voorkomen van koudebruggen.
 • Denk na over het nodige onderhoud: bij het ontwerp van je deur op maat, denk je op voorhand best even na over hoeveel onderhoud je aan je deur wil hebben. Als je wil besparen op onderhoudskosten zijn deuren uit aluminium of kunststof een goede keuze. Hout vraagt dan weer wat meer onderhoud.
 • Bespaar met premies & financiële voordelen: door samen te werken met een schrijnwerker kan je tot slot aanspraak maken op premies en financiële voordelen. Dat geldt doorgaans wel enkel voor buitendeuren die voldoen aan de isolatienormen. Laat je hierover zeker informeren door een schrijnwerker.

Advies op maat nodig? Een specialist houdt rekening met alle bovenstaande aandachtspunten, maar ook met jouw voorkeuren, de stijl van je woning en je budget. Op basis daarvan geeft deze je persoonlijk advies voor het ontwerp en de plaatsing van je deur op maat. Vind een geschikte expert in jouw buurt.

 

Deuren op maat: inspiratie & voorbeelden

Ben je nog niet helemaal zeker over de vormgeving van je deur op maat? Bekijk dan zeker onderstaande geslaagde voorbeelden van deuren op maat en laat je inspireren voor jouw ontwerp.

 

VOORBEELD 1: glazen deur op maat

glazen binnendeur op maat

Deze glazen binnendeur op maat zorgt voor veel lichtinval in de ruimte. Dankzij het schuifdeursysteem kan je 2 ruimtes makkelijk met elkaar verbinden, terwijl je dankzij het mat glas dan weer kan zorgen voor de nodige privacy. De glazen deuren geven de ruimte een tijdloze en elegante look.

 

 

VOORBEELD 2: houten buitendeuren op maat

houten buitendeuren op maat

Hier koos de eigenaar voor een houten buitendeur op maat. Boven en naast de deur bevindt zich beglazing in hetzelfde houten profiel als dat van de deur. De houten voordeur op maat past goed bij de rest van de gevel en de afmetingen zijn perfect afgestemd op de beschikbare ruimte.

 

 

VOORBEELD 3: schuifdeuren op maat

schuifdeuren op maat

Deze witte schuifdeuren met beglazing zijn perfect op maat van de kamer gemaakt. Wanneer de schuifdeuren openen, verdwijnen ze in de muur, waardoor er weinig ruimte verloren gaat. De op maat gemaakte schuifdeuren met beglazing geven de ruimte een moderne look.

 

 

VOORBEELD 4: PVC deur op maat

pvc deur op maat

Tot slot werd ook deze PVC deur op maat gemaakt. De deur heeft een speciale vorm met een schuine kant die mooi afgewerkt is. Daardoor past de deur perfect in de ruimte onder het dak en vormt ze 1 geheel met de muren in de kamer.

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen