Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

PVC deuren

PVC is een veelgebruikt materiaal voor ramen en deuren. Het is namelijk budget- en onderhoudsvriendelijk en er zijn tal van keuzemogelijkheden. Ben je dus op zoek naar een geschikt materiaal voor je deuren? Dan is PVC een uitstekende optie. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe onderhoud je PVC deuren? En hoeveel kosten ze? Je ontdekt er alles over in dit artikel!

Ga snel naar:
Welke mogelijkheden?
PVC deuren prijs
Onderhoud PVC deuren
Mogelijke alternatieven
Ontvang hier offertes

 

 

Waarom voor PVC deuren kiezen?

PVC is een erg veelzijdig materiaal. Door de vele voordelen past deze kunststof in nagenoeg elke situatie en woonstijl. Hieronder sommen we enkele pluspunten op:

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: PVC is veruit de meest betaalbare materiaalsoort op de markt. Ook met een beperkt budget kan je dus PVC deuren laten maken. Bovendien moet je daarom niet inboeten aan kwaliteit.
 • Onderhoudsvriendelijk: PVC heeft geen specifiek onderhoud nodig. Het volstaat om de deuren af en toe te reinigen met een zachte spons en wat water. Zijn je PVC deuren erg vuil? Dan kan je eventueel een huishoudelijk reinigingsmiddel gebruiken.
 • Isolatie: het is belangrijk om voor je deuren een materiaal te kiezen met weinig warmteverlies. PVC is hiervoor uitstekend. Het materiaal biedt zowel geluids- als thermische isolatie, dus op die manier bespaar je op je energiefactuur en beperk je storend straatlawaai.
 • Keuzemogelijkheden: de opties bij deze kunststof zijn talrijk. Zo kan je kiezen uit verschillende kleuren en stijlen om je deur vorm te geven. Een PVC deur past bij elk interieur en bij elke gevel.

Wil je graag meer informatie over PVC deuren? Dan kan je steeds advies vragen aan een professional. Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes van schrijnwerkers actief in jouw buurt!

pvc deuren

 

Mogelijkheden PVC deuren

Wil je graag een PVC deur? Dan heb je heel wat mogelijkheden om uit te kiezen. Er is namelijk een brede waaier aan opties met deze kunststof. We geven hieronder een woordje uitleg:

 

1. PVC binnen- of buitendeuren

Er bestaan zowel binnen- als buitendeuren in PVC. Voordeuren uit PVC zijn ideaal omdat deze eenvoudig te beveiligen zijn. PVC binnendeuren zijn dan weer ietsje minder populair, maar kennen zeker hun voordelen. Zo zijn ze licht, budgetvriendelijk en onderhoudsarm. Bovendien kan je tegenwoordig het verschil tussen houten binnendeuren en PVC binnendeuren met houtlook amper van elkaar onderscheiden.

 

2. Type PVC deur

Er zijn heel wat verschillende types deuren op de markt. De meest gebruikte voor PVC zijn draai- en schuifdeuren. Voordeuren in PVC zijn uiteraard vaak draaideuren. Een achterdeur uit PVC kan ook een schuifsysteem hebben. Op die manier is de connectie tussen je woning en de tuin groter. Elk type heeft z’n eigen montagevoorwaarden, dus het is handig om advies te vragen aan een professional hierover.

 

3. Afmetingen

Omdat PVC deuren relatief courant zijn, bestaan er heel wat standaard afmetingen om uit te kiezen. Ben je eerder op zoek naar een unieke uitvoering? Dan is het uiteraard ook mogelijk om PVC deuren op maat te laten maken. Op die manier heb je de volledige controle over het uitzicht van je deur en je woning. Zo kan je bv. een extra hoge of brede deur laten ontwerpen voor een luxueuze uitstraling.

 

4. Beglazing

Het is perfect mogelijk om in PVC deuren beglazing te verwerken. Zeker in een PVC voordeur kan het een unieke touch geven aan je buitenschrijnwerk. Je kan kiezen voor mat glas, gehard glas, veiligheidsglas, glas in lood, … Het is aangeraden om steeds voor hoogrendementsglas te kiezen om op die manier de isolatiewaarde van je woning te verbeteren.

 

5. Afwerking

Verder zijn er nog heel wat keuzemogelijkheden om je PVC deuren helemaal naar je hand te zetten. We sommen hieronder enkele opties op:

 • Kleur: je kan PVC deuren verkrijgen in nagenoeg alle kleuren. Daarnaast kan het materiaal ook andere materialen imiteren. Zo is het bv. mogelijk om een PVC voordeur in houtlook te laten maken om een landelijke uitstraling te creëren. Ook een aluminiumlook is een optie.
 • Panelen & profielen: het aanbod van panelen en sierlijsten is erg divers. Zo kan je kiezen voor sierlijke plinten of een strakke afwerking. Je kan zelfs groeven of lijnen laten aanbrengen. Op die manier kan je bv. een PVC voordeur in houtlook nog landelijker laten lijken.
 • Hang- en sluitwerk: de finishing touch van je deur zijn de handgrepen en het deurbeslag. Scharnieren, klinken en sloten zijn in allerlei stijlen te verkrijgen. Zo kan jij tot in de kleinste details bepalen hoe je PVC deuren eruit zien.
 • Inbraakwering: zeker bij een PVC voordeur of achterdeur is veiligheid een belangrijke factor. Zo kan je kiezen om inbraakwerend glas te laten plaatsen, maar ook veiligheidssloten of dievenklauwen. Op die manier geef je ongewenste bezoekers geen kans om hun slag te slaan.

 

PVC deuren kopen? Ontvang advies van een specialist!

Heb je hulp nodig met het navigeren door de mogelijkheden van PVC deuren? Dan is het verstandig om een expert onder de arm te nemen. Die kan op basis van jouw specifieke situatie advies geven over de meest geschikte opties. Zo bekom je in samenspraak de PVC deur van je dromen!

Op zoek naar een schrijnwerker om advies te geven over PVC deuren? Je kan gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van vaklui in jouw buurt via onze offerteservice.

 

PVC deuren prijs

De prijs van PVC deuren hangt af van een aantal factoren. Zo spelen het type deur, de beglazing, de afwerking, de afmetingen, … allemaal een rol in het prijskaartje. Wil je graag een PVC deur op maat? Dan tel je best nog wat meer neer. Hieronder vind je alvast enkele richtprijzen:

Type PVC deurGemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Buitendeur€ 1.800 à 3.500
Binnendeur€ 500 à 750
Schuifdeur€ 700 à 1.000

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Ben je op zoek naar een specifiek prijskaartje voor PVC deuren? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van verschillende specialisten bij jou in de buurt!

 

pvc deuren voordeur

 

Onderhoud PVC deuren

Een van de troeven van PVC deuren is hoe onderhoudsvriendelijk ze zijn. Let wel op: ze zijn niet onderhoudsvrij. Om de lange levensduur te garanderen, is het nog steeds noodzakelijk om ze af en toe een poetsbeurt te geven. Hieronder lees je er meer over:

 • Product: wil je je PVC deuren poetsen? Dan doe je dat best met een zachte spons, wat water en eventueel een huishoudelijk reinigingsmiddel. Het is absoluut afgeraden om droog te reinigen of om agressieve producten te gebruiken.
 • Hoe vaak: het is aangeraden om je PVC deuren een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven. Je schakelt best vaklui in om het deurbeslag en de afdichtingen even na te kijken. Op die manier ben je zeker dat je zal kunnen genieten van de lange levensduur van je PVC deuren.
 • PVC deuren schilderen: ben je het uitzicht van je PVC deuren beu? Dan is er een eenvoudige oplossing. Je kan dit soort deuren namelijk gemakkelijk een likje verf geven. Door je deuren te schilderen kan het hele uitzicht van je woning veranderen.

 

Mogelijke alternatieven PVC deuren

Nog niet overtuigd van de troeven van PVC deuren? Dan zijn er ook heel wat alternatieven om uit te kiezen. Zo kan je bv. ook gaan voor houten, aluminium of stalen deuren. We wegen hieronder kort de opties af:

 

1. PVC of houten deuren?

Je kan PVC deuren in houtlook laten plaatsen. Ga je toch liever voor het echte werk? Dan zijn houten deuren ook nog steeds een optie. Die zijn ietsje duurder, maar het levert je wel een warme en authentieke uitstraling op. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat houten deuren wel wat onderhoud vergen in vergelijking met PVC.

 

2. PVC of aluminium deuren?

Aluminium is naast hout een van de populairste materialen bij grote renovatie- en nieuwbouwprojecten. Het is namelijk een duurzaam en ijzersterk materiaal. Bovendien beschikt het over goede thermische kwaliteiten. Op vlak van onderhoud zijn PVC en aluminium vrij gelijk. Nadeel is alleen dat aluminium deuren een stukje duurder zijn dan PVC.

 

3. PVC of stalen deuren?

Stalen deuren zijn de luxepaardjes onder het schrijnwerk. Het is dan ook geen verrassing dat het grootste minpunt van staal de prijs is. Wil je voor dat tikkeltje meer gaan? Dan kan PVC niet op tegen staal. Ben je echter op zoek naar een meer budgetvriendelijk materiaal? Dan kan je PVC in imitatielook verkrijgen en op die manier de illusie van luxe opwekken.

 

Wat is het beste materiaal voor mijn deuren?

Wat het beste materiaal voor deuren is in jouw situatie, hangt af van je budget en je persoonlijke wensen. Wil je voor een budgetvriendelijke optie gaan? Dan kies je best voor PVC. Ben je echter op zoek naar een luxueuze uitstraling? Dan ga je beter voor staal of aluminium. Authenticiteit en warmte vind je dan weer bij hout.

Hulp nodig met het materiaal van je deuren kiezen? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij schrijnwerkers in jouw buurt via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen