Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

HR++ glas

Op dit moment is HR++ glas de standaard op vlak van isolatieglas. Met dit type hoogrendementsglas geniet je niet alleen van een optimaal warmtecomfort, maar is je maandelijkse energiefactuur ook een stuk lager. Wat zijn de andere voordelen van HR++ glas? Wat kost het en waarom doe je best een beroep op de expertise van een professionele schrijnwerker? Dit én meer lees je in dit artikel!

Ga snel naar:
Voordelen HR++ glas
Mogelijke ramen met HR++ glas
Prijs HR++ glas + nieuwe ramen
Zelf HR++ glas plaatsen of vakman?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is HR++ glas?

Dit type isolatieglas is de huidige standaard voor renovaties én nieuwbouw. Met een isolatiewaarde van 1,1 W/m²K is het 1 van de beste opties qua beglazing. HR++ glas bestaat uit deze onderdelen:

 • 2 glasplaten van 4 à 6 mm dik: dit is een standaard dikte voor hoogrendementsglas, met als gevolg dat HR++ glas gemakkelijk is te gebruiken tijdens een renovatie.
 • Isolerende spouw met edelgas argon van 12 à 15 mm dik: argon heeft een hogere isolatiewaarde dan de droge lucht in de spouw van standaard dubbel glas en HR+ glas.
 • 1 reflecterende coating aan de spouwzijde: hiermee kan je de warmte nóg beter binnenhouden.

HR++ glas laten plaatsen in jouw woning? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

hr++ glas

 

Voordelen HR++ glas

Kies je voor dit type isolatieglas? Dan geniet je van vele voordelen. Een kort overzicht:

 • Lagere energiefactuur: door de hoge isolatiewaarde geniet je van een lagere energiefactuur. Zo bespaar je jaarlijks zo’n € 13 per m² beglazing en verdien je je investering binnen 6 à 7 jaar terug.
 • Verbeterd warmtecomfort: HR++ glas is beter geïsoleerd en dus profiteer je van minder warmteverlies. Als gevolg blijft de temperatuur in je woning veel constanter.
 • Geluiddempend: naast de beperking van warmteverlies geniet je met HR++ glas ook van een optimale geluidsisolatie. Zo heb je minder last van omgevingsgeluiden als auto’s, luidruchtige buren, …
 • Betere veiligheid voor je huis: HR++ glas is een stuk steviger en dikker dan standaard dubbelglas en is dus ook een betere optie als je je woning beter wil beveiligen.
 • Verschillende extra opties: wil je met je isolatieglas investeren in extra inbraakveiligheid, een optimale zonwering, letsel- en doorvalveiligheid, …? Het kan allemaal. Om een goed zicht te krijgen op de vele mogelijkheden vraag je best advies op maat aan 1 of meerdere schrijnwerkers actief in je buurt.

 

Welke nieuwe ramen met HR++ glas?

Het raamkader is een 2e belangrijke factor als het gaat om hoogrendementsglas. En vooral als je de volledige ramen laat vervangen. Die aanpak is doorgaans aangeraden als je huidige profielen intussen al 10 à 15 jaar oud zijn. Welke soorten raamprofielen zijn te combineren met HR++ glas? Een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden:

 

1. PVC ramen

PVC is 1 van de meest budgetvriendelijke en duurzame opties voor HR++ glas. Deze kunststof is onderhoudsvriendelijk, heeft een goede isolatiewaarde en je kan kiezen uit een breed aanbod aan uitvoeringen. Zo zijn er tal van kleuren, structuren en glansgraden. Het is zélfs mogelijk om andere materialen te imiteren, bv. hout door middel van houtlook PVC.

Richtprijs: € 250 – 1.000 per m², afhankelijk van het type raam (excl. btw, incl. plaatsing)

 

2. Houten ramen

Hout zélf is een traditionele en tijdloze optie die erg populair blijft onder woningeigenaren. Hiermee geniet je van een warme en natuurlijke uitstraling, een goede isolatiewaarde en een breed aanbod aan uitvoeringen. Daarnaast gaan tropische hardhoutsoorten al gauw zo’n 50 jaar mee. Houten ramen zijn wel iets duurder dan PVC en dit materiaal vergt ook iets meer onderhoud.

Richtprijs: € 450 – 1.250 per m², afhankelijk van het type raam (excl. btw, incl. plaatsing)

 

3. Aluminium ramen

Aluminium is steviger dan PVC of hout en dus een uitstekende keuze. Zo heeft dit duurzame metaal een lange levensduur van zo’n 50 jaar, is het erg onderhoudsarm, heeft het een goede isolerende werking en is het zelfs inbraakwerend. Het is namelijk niet geluidloos te doorboren, in tegenstelling tot hout en PVC. Het nadeel is wel dat aluminium per m² duurder is dan hout of PVC.

Richtprijs: € 600 – 1.500 per m², afhankelijk van het type raam (excl. btw, incl. plaatsing)

 

4. Stalen ramen

Staal is te zien als de overtreffende trap van aluminium. Zo kost het materiaal gemiddeld 30% meer dan aluminium, maar het is dan ook duurzamer en steviger. Ook is de kans op inbraak nog kleiner en is er minder onderhoud nodig dan wanneer je voor aluminium kiest. Echter is de prijs-kwaliteitsverhouding van staal doorgaans minder goed dan voor aluminium.

Richtprijs: € 750 – 2.200 per m², afhankelijk  van het type raam (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Welke ramen met HR++ glas kies ik best?

Welk materiaal voor raamprofielen combineer je best met HR++ glas? Die keuze hangt vooral af van je persoonlijke wensen, je budget, de stijl van de woning, … Maak gebruik van onze gratis offerteservice en ontvang gericht advies en prijzen op maat bij meerdere vakmannen. Zo kan je vlot raamprofielen, werkwijzen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Prijs HR++ glas

Hoeveel betaal je voor een raam met isolatieglas? Doorgaans kan je voor HR++ glas zelf uitgaan van een richtprijs van € 115 – 140 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Maar hoeveel betaal je dan voor nieuwe ramen met dit type hoogrendementsglas? Een overzicht van prijzen per materiaal, afhankelijk van het type raam:

Type raamkaders met HR++ glasGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
PVC raam€ 250 - 1.000
Houten raam€ 450 - 1.250
Aluminium raam€ 600 - 1.500
Stalen raam€ 750 - 2.200

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo verschillen prijzen per project, moeilijkheidsgraad van de werken, … Ook variëren prijzen van vakman tot vakman. Bespaar kosten door vrijblijvend voorstellen te vergelijken van vakmensen actief in jouw buurt. Geïnteresseerd in ramen met HR++ glas? Start je aanvraag hier.

 

hr++ glas plaatsen

 

HR++ glas zelf plaatsen of vakman inschakelen?

Wil je HR++ glas plaatsen? Dan is doe-het-zelven enkel aangeraden als je veel ervaring hebt. Een luchtdichte plaatsing zonder koudebruggen is namelijk niet vanzelfsprekend. Kies je echter voor een vakman? Dan geniet je van de volgende voordelen:

 • Gericht advies: welke ramen passen het best bij de rest van je woning? Is het mogelijk om enkel je beglazing te vervangen of niet? Een vakman heeft veel ervaring met het plaatsen van isolatieglas en helpt jou altijd om een weloverwogen keuze te maken.
 • Hoogwaardig eindresultaat: met een vakman garandeer jij jezelf van een correcte en vlotte uitvoering. Zo heb je geen zorgen tijdens het plaatsingsproces en kan je snel genieten van je nieuwe beglazing.
 • Lagere inkoopprijs voor materialen: een vakman werkt alleen met de beste materialen en koopt deze ook voor een lagere prijs in. Zo bespaar je al veel op je aankoop van hoogrendementsglas.
 • Premies & financiële voordelen: mogelijk kom je bij je aanschaf van isolatieglas in aanmerking voor meerdere premies. Denk aan de premie voor hoogrendementsglas van Fluvius, de Vlaamse Renovatiepremie, de Totaalrenovatiebonus, … Daarnaast geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% op arbeidskosten en materialen als je woning ouder is dan 10 jaar.
 • Garantie op geleverd werk: gaat er iets mis tijdens de plaatsing? Dan betaalt de vakman eventuele extra kosten voor herstellingen. Ga je zelf aan de slag? Dan ben je niet financieel beschermd.

 

Offertes vergelijken = kosten besparen!

HR++ glas laten plaatsen door een vakman? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Zo vind je gegarandeerd een vakman die past bij jouw project. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen