Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Buitenschrijnwerkers vergelijken

Er komt heel wat bij buitenschrijnwerk kijken waardoor het lastig kan zijn om offertes van buitenschrijnwerkers te vergelijken. Door van tevoren een goed beeld te hebben van de werkzaamheden kan je veel geld besparen. Hoe vergelijk je buitenschrijnwerkers het best? Wat is doorgaans de prijs van buitenschrijnwerk, wat zijn de belangrijkste aspecten van de offertes, …? Je leest het hier!

Hoe kan ik optimaal buitenschrijnwerkers vergelijken?
1. Volgens adviezen
2. Volgens prijzen
3. Volgens werkwijzen

CONCLUSIE: welke buitenschrijnwerker kies ik best?

 

1. Buitenschrijnwerkers vergelijken volgens adviezen

Wat is opgenomen in je ontvangen offertes en hoe verschillen deze van elkaar? Hieronder een checklist van belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 1. Type schrijnwerk

  Raden de schrijnwerkers raamprofielen aan in PVC, aluminium, hout, …? Wat valt er onder de afwerking en is de plaatsing inclusief demontage van oude deuren en ramen? Welk type raam- en deurbeslag bevelen de vakmannen aan? Het is belangrijk om deze adviezen grondig te vergelijken. Ga zeker ook na welke werkzaamheden opgenomen zijn in de offertes en welke niet.

 2. Type beglazing

  Zorg ervoor dat de vakman hoogrendementsglas of driedubbelglas plaatst en check of de aangegeven isolatiewaarden hiermee overeenkomen. Daarnaast is het belangrijk dat de schrijnwerker dikkere beglazing gebruikt als het om grotere ramen gaat. Ook vraag je best naar de mogelijkheden op vlak van zon- en brandwerend glas, veiligheidsglas, …

 3. Service

  Kies je voor buitenschrijnwerk in hout? Dan is een periodiek onderhoud aangewezen. Vraag na of de buitenschrijnwerkers beschikbaar zijn voor zo’n onderhoud en of het mogelijk is om een onderhoudscontract op te nemen in de offertes.

Genieten van gericht advies en prijzen op maat voor buitenschrijnwerk? Vergelijk dan vrijblijvend meerdere voorstellen van 2 à 3 ervaren buitenschrijnwerkers actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

2. Buitenschrijnwerkers vergelijken volgens prijzen

Natuurlijk is de gemiddelde prijs van buitenschrijnwerk belangrijk als je wil vergelijken. Hieronder een overzicht van de gemiddelde richtprijzen:

Type buitenschrijnwerkMaterialenPrijs (excl. btw, incl. plaatsing)
RamenHoutVanaf € 450 per m²
PVCVanaf € 250 per m²
AluminiumVanaf € 600 per m²
StaalVanaf € 750 per m²
DeurenHout€ 2.000 - 4.000
PVC€ 1.800 - 3.500
Aluminium€ 2.200 - 4.500
Staal€ 3.000 - 6.000

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo kunnen de kosten behoorlijk variëren per project en ook van vakman tot vakman. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend offertes van buitenschrijnwerkers actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

buitenschrijnwerkers vergelijken

 

3. Buitenschrijnwerkers vergelijken volgens werkwijzen

Naast adviezen en prijzen zijn ook de werkwijzen van buitenschrijnwerkers te vergelijken. Een overzicht van de belangrijkste factoren:

 • Uitvoertermijn: hoe lang doet de vakman over het hele project, van voorbereiding tot afwerking? En hoeveel verschilt die termijn van andere vakmensen? Kies niet zomaar voor de vakman met de kortste uitvoertermijn, want dit kan slechte gevolgen hebben voor de kwaliteit van je buitenschrijnwerk. Vergelijk dus zeker meerdere offertes om een goed idee te krijgen van een realistische uitvoertermijn.
 • Kwaliteit van materialen: gebruikt de vakman materialen van hoge kwaliteit of koopt hij ze zo goedkoop mogelijk in? Om welke merken gaat het en hoe betrouwbaar zijn de leveranciers? Dit zijn allemaal belangrijke indicaties van de werkwijze van een buitenschrijnwerker. Doorgaans kies je best voor een vakman die kwalitatieve materialen inkoopt bij leveranciers van erkende merken.
 • Aantoonbare ervaring: je kiest voor een vakman omdat hij meer ervaring en expertise heeft met buitenschrijnwerk dan jijzelf. Het is echter nog steeds belangrijk om eerdere projecten van vakmensen na te gaan bij kennissen, via online reviews, … Daarnaast is het altijd slim om te kiezen voor een erkend installatiebedrijf op gebied van buitenschrijnwerk.
 • Betalingsvoorwaarden: los van garantie en onderhoudscontracten is het ook belangrijk om te letten op algemene betalingsvoorwaarden. Moet je bijvoorbeeld veel van tevoren betalen? Dan is de partij waarschijnlijk niet zo zeker van zijn zaak en kies je eerder voor een andere buitenschrijnwerker.

 

CONCLUSIE: welke buitenschrijnwerker kies ik best?

Welke vakman je het best kiest, is voornamelijk afhankelijk van je woonsituatie, persoonlijke wensen en budget. Er zijn wel een aantal elementen in offertes waar je altijd naar zoekt. Zo moet de vakman in ieder geval aantoonbare ervaring hebben, kwalitatieve materialen inkopen bij erkende leveranciers, goede service leveren (gedurende én na het project) en moet je indien nodig aanspraak kunnen maken op je garantie.

TIP: de beste garantie om een goede buitenschrijnwerker te kiezen is het vergelijken van meerdere vakmannen in je buurt. Dat kan volledig vrijblijvend via onze offerteservice.

 

Offertes vergelijken = geld besparen

Wil je zeker zijn van een correcte afwerking van je buitenschrijnwerk en wil je zoveel mogelijk geld besparen? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice. Zo vergelijk je niet alleen werkwijzen, uitvoertermijnen, …, maar geniet je ook van gericht advies en prijzen op maat. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen