Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Glazen deuren: uitvoeringen & prijzen

Ze zijn een echte blikvanger en zorgen voor een moderne uitstraling. Glazen deuren verlichten jouw huis en geven je een ruimtelijk gevoel in elke kamer. Benieuwd naar de verschillende uitvoeringen? Je leest het hier allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Glazen deuren: prijs
Onderhoud glazen deur
Interessante alternatieven
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kies je voor een glazen deur?

Een glazen deur kan je huis helemaal compleet maken. Of het nu in je woonkamer, badkamer of de hal is. Zelfs een prachtige, beveiligde voordeur kan met glas. Met een mooie, moderne glazen deur geniet je van de volgende pluspunten:

 • Lichtinval: glazen deuren verbinden ruimtes met een natuurlijke lichtinval. Een verlichte woning geeft een fijn en open gevoel, waardoor het woonplezier alleen maar vergroot.
 • Kwaliteit: glas is een sterk en duurzaam materiaal. Kwalitatieve beglazing gaat enorm lang mee en is dus een toekomstbestendige investering.
 • Uitstekende isolatie: met een glazen deur creëer je een akoestische en thermische afscheiding tussen de ruimtes. Zo bespaar je met een binnendeur ook een hoop stookkosten.
 • Luxueuze uitstraling: met glazen deuren geef je jouw woning extra cachet. Een glazen afscheiding past perfect in een moderne, of zelfs landelijke woonstijl.

Wil je een glazen deur in jouw woning? Neem contact op met een ervaren specialist actief in je omgeving. Je kan samen alle mogelijkheden bespreken zodat je de beste keuze maakt. Vergelijk meerdere voorstellen op maat via onze offertedienst.

glazen deur

 

Mogelijke uitvoeringen van deuren in  glas

Om de perfecte deur voor jouw woning te kiezen, overloop je het best een aantal belangrijke kenmerken. Je hebt tal van mogelijkheden om een glazen deur binnen of buiten te plaatsen. Je maakt een keuze voor de soort deur, het type beglazing en de beste afwerking…

 

1. Type deur

Je vindt zowel binnen- als buitendeuren in glas. Een buitendeur zie je niet vaak volledig in glas, maar door het sterke veiligheidsglas is het zeker een optie. Je kan ook kiezen voor een buitendeur in een ander materiaal met een klein deel in glas. Voor een binnendeur kan je nog kiezen uit de volgende types:

 • Draaideuren: bij een standaard deur draait de deurvleugel naar 1 richting open. Dit is de meest voorkomende optie. Een glazen deur kan je ook monteren zodat ze langs beide kanten open gaat. Een zogenaamde pendeldeur is gebruiksvriendelijker en je geniet van een uniek design.
 • Schuifdeuren: met een glazen schuifdeur schuif je 1 of meerdere deurvleugels via een rail open. Zo verlies je minder ruimte.
 • Zwaaideuren: zwaaideuren, ook wel bekend als taatsdeuren, laat je met scharnieren in de vloer en het plafond bevestigen en kan je ook langs 2 kanten opendraaien. Een glazen deur kan je ook installeren met een vloerpomp. De pivoterende deur heeft dan geen scharnieren nodig.

 

2. Afmetingen

Voor een deur kan je allerlei maten en vormen kiezen. In principe zijn alle afmetingen mogelijk en kan je een glazen deur op maat maken. Wil je eerder gaan voor een standaard formaat? Dan zijn er een aantal standaard afmetingen waaruit je kan kiezen. Voor een normale deuropening kan je zeker een courante breedte kiezen én je bespaart wellicht wat kosten uit.

 

3. Beglazing

Welk glas kies je voor jouw glazen deuren? Voor je veiligheid is het aangeraden om gelaagd glas te kiezen. Ook de isolatiewaarde moet goed zijn voor de huidige normen. Kies voor glas met goede thermische eigenschappen en dan geniet je van voordelen zoals een lagere energiefactuur en een hoger wooncomfort:

 • Hoogrendementsglas: dit isolerende glas is de standaard keuze voor alle ramen en deuren. Het glas heeft een U-waarde van 1,1 W/m²K, wat perfect overeenkomt met de huidige isolatienormen. De spouw is gevuld met het edelgas argon of krypton.
 • Veiligheidsglas: de isolerende werking is goed, maar je kiest dit type glas vooral voor zijn stevige en inbraakwerende eigenschappen. Je kan vaak kiezen uit 3 soorten: gehard glas, gelaagd glas en gehard gelaagd glas. Bij toepassingen met een hoog doorvalrisico is veiligheidsglas doorgaans aangewezen.
 • Mat glas: ondoorzichtig glas is een populaire keuze voor glazen deuren. Mat glas laat nog voldoende licht door, maar je kan er niet meer door kijken.

 

4. Afwerking

Om jouw deur helemaal te stijlen naar jouw wensen zijn er nog heel wat afwerkingsmogelijkheden. Van een unieke kleur tot een moderne, zwarte klink. Je kiest het allemaal bij de afwerking.

 • Kleur: gekleurd glas is zeker mogelijk bij glazen deuren. Op deze manier kan je ook zorgen voor een ondoorzichtige deur en krijg je een unieke deur in jouw woning. Een zwarte glazen deur zal voor een moderne en ingetogen sfeer zorgen.
 • Deurprofielen: je kan kiezen voor een volledige deur uit glas met minimale profielen rond de deur. Maar je kan ook opteren voor een deur met een sterkere aanwezigheid van andere materialen. Denk maar aan een deur met meerdere glazen panelen. Aluminium, PVC of zelfs hout kunnen hier een optie zijn.
 • Hang- en sluitwerk: voor de afwerking van je deur heb je keuze uit een mooi aanbod van handgrepen en scharnieren. Kies je voor verdoken scharnieren, een ingeslepen handgreep of een traditionele deurkruk? Dit zijn allemaal details die doorslaggevend zijn voor het uitzicht van je glazen deur.

 

Ontvang gratis advies van een specialist in je buurt!

Lijken de keuzes iets te veel en heb je hulp nodig om de juiste glazen deur te kiezen? Dan kan je samen met een expert op zoek naar de beste glazen deur. Op basis van jouw persoonlijke wensen en situatie kan een expert de meest geschikte opties voor jou aanbieden. Zo vind je snel en eenvoudig de mooiste deur in jouw stijl.

Op zoek naar een ervaren specialist? Bij Solvari helpen we je graag verder. Je kan gratis voorstellen ontvangen van verschillende bedrijven in jouw buurt via onze offertedienst.

 

Glazen deuren: prijs

De kostprijs voor glazen deuren kan sterk variëren. Je hebt budgetvriendelijke standaard deuren en unieke, op maat gemaakte glazen afscheidingen. Om je een idee te geven, zijn hier de gemiddelde richtprijzen voor een binnen- en buitendeur:

Type glazen deurGemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Buitendeur€ 1.500 à € 5.000
Binnendeur€ 500 à € 2.000

Benieuwd naar een specifiek prijskaartje? Ontvang meerdere prijsvoorstellen via onze offerteservice en vergelijk de adviezen van meerdere specialisten. Start je aanvraag hier.

 

glazen binnendeuren

 

Onderhoud glazen deur

Een glazen deur kan je makkelijk onderhouden als je de juiste reinigingsmethoden gebruikt. Hier zijn een aantal tips om je glas schoon en helder te houden:

 • Glazen deur ontvetten: een glazen deur kan er al snel vettig uitzien. Verwijder eerst het vuil van het glas met water en een neutrale zeep of gebruik meteen een ontvetter. Voorkom kleine krasjes door te werken met water en een zacht doekje.
 • Regelmatig schoonmaken: het is aangeraden om je glazen deur 1 keer per maand grondig schoon te maken. Je glazen deur schoonmaken gaat makkelijker nadat je het glas al hebt ontvet. Daarnaast blijven de deuren veel mooier wanneer je ze regelmatig schoonmaakt en goed onderhoudt.
 • Goede poetsmiddelen: ook bij het schoonmaken kunnen krasjes of schrammen op het glas ontstaan wanneer je niet de juiste middelen gebruikt. Gebruik nooit een schuurmiddel, bijtende middelen of bleek op je glazen deur.

 

Interessante alternatieven

Is een glazen deur toch niet jouw ding of wil je liever een andere sfeer creëren? Je hebt nog een aantal andere geschikte alternatieven. Een kort overzicht:

 

Alternatief 1: PVC deuren

PVC is een veelzijdig materiaal met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze kunststof past bij bijna elke woonstijl en je hebt veel keuzemogelijkheden om je deur vorm te geven. Je kan kiezen uit bijna alle kleuren en het aanbod van panelen en profielen is erg divers. Zo kan je met PVC deuren kiezen voor een landelijke uitstraling of een strakke, hedendaagse afwerking.

 

Alternatief 2: aluminium deuren

Dit zijn lichte, maar ijzersterke deuren. Aluminium is een kwalitatief materiaal met een lange levensduur. Alle aluminium profielen hebben een optimale thermische en akoestische isolatie. Naast de vele vormgevingsmogelijkheden zijn aluminium deuren ook nog eens onderhoudsarm. De deuren zijn zeer populair in hedendaagse interieurs.

 

Alternatief 3: houten deuren

Hout is vooral een authentiek, tijdloos materiaal dat overal tot zijn recht komt. Ook in moderne woningen zorgen houten deuren voor een warme sfeer. Het is een duurzame grondstof als het hout afkomstig is uit goed beheerde bossen. Zo heeft hout van nature ook uitstekende isolerende eigenschappen. Je hebt keuze uit een mooi assortiment van unieke houtsoorten.

 

Is een glazen deur de beste keuze?

Een glazen deur heeft diverse voordelen, maar ook andere materialen zoals PVC en hout beschikken over positieve kenmerken. De keuze voor glazen deuren binnen of buiten is dus vooral een stijlkeuze.

Wil je meer informatie over glazen deuren? Laat je dan adviseren door een expert. Die helpt je graag verder. Neem contact op via het onderstaande formulier:

 

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen