Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Beglazing

Met de juiste soort beglazing voor je ramen en deuren bespaar je op je energiefactuur en verminder je omgevingslawaai. Daarnaast zijn er verschillende extra opties om je beglazing af te stemmen op je persoonlijke situatie. Uit welke soorten isolatieglas kan je kiezen? Wat is de prijs van goed geïsoleerd glas? En waarom schakel je best een vakman in voor de plaatsing? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten beglazing
Prijs beglazing
Mogelijke uitvoeringen en extra’s
Waarom een vakman inschakelen?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom enkel of gewoon dubbel glas vervangen?

Heb je nog enkel of standaard dubbelglas in je ramen en deuren? Dan ben je aan vervanging toe. Hiervoor kies je best uit verschillende soorten hoogrendementsglas (HR, HR+ of HR++) of driedubbel glas. Maar waarom zou je je beglazing vervangen? De belangrijkste redenen op een rijtje:

 • Lagere energiefactuur: vervang je je huidige beglazing door nieuw isolatieglas of zelfs driedubbel glas? Dan verhoog je hiermee de isolerende werking van je ramen of deuren. Niet alleen geniet je zo van meer warmtecomfort, maar spaar je ook heel wat energiekosten uit. Zo kan je je investering al na 6 à 7 jaar volledig terugverdienen.
 • Meer wooncomfort: door de thermische isolatie van isolatieglas blijft je woning langer warm in de winter en langer koel in de zomer. Bovendien heb je dankzij de doeltreffende geluidsisolatie ook veel minder last van omgevingsgeluiden (auto’s, spelende kinderen, …).
 • Betere inbraakbeveiliging: het is mogelijk om je beglazing extra te beveiligen tegen inbrekers. Naast die inbraakbeveiliging zijn er ook nog andere mogelijkheden voor je beglazing. Verder lees je meer over deze extra opties voor je isolatieglas.
 • Milieuvriendelijk: met goed geïsoleerde beglazing heb je minder energie nodig om de temperatuur in je woning op een comfortabel niveau te houden. Hoe minder energie je verbruikt, hoe beter dit is voor het milieu.

Op zoek naar (nieuwe) beglazing voor je ramen of deuren? Vergelijk dan advies en prijsvoorstellen van gespecialiseerde plaatsers actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

beglazing

 

Soorten beglazing

Welke soorten beglazing zijn er? Doorgaans maken we onderscheid tussen dubbele, hoogrendements- en driedubbele beglazing. Elk type beglazing heeft ook een U-waarde die de isolatiewaarde uitdrukt. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Doorgaans kies je voor 1 van de onderstaande types isolatieglas:

 

1. Dubbelglas

Standaard dubbelglas bestaat uit 2 glasplaten van ongeveer 4 à 6 mm dik met daartussen een spouw met droge lucht. Dit is 1 van de oudere opties en dus niet meer optimaal op vlak van thermische isolatie en geluidsisolatie. Je kiest daarom beter voor een variant van hoogrendementsglas (zie hieronder).

U-waarde: 2,9 W/m²K

Richtprijs dubbele beglazing: € 100 – 115 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

2. HR glas

Dit standaard hoogrendementsglas bestaat net als gewoon dubbelglas ook uit 2 glasplaten met daartussen een spouw. Daarnaast bevat hoogrendementsglas een coating in de spouw voor een extra isolerende werking. Hierdoor blijft warmte beter binnen in je woning. Hoogrendementsglas isoleert tot 3 keer beter dan standaard dubbelglas.

U-waarde: 2,0 W/m²K

Richtprijs HR beglazing: € 105 – 120 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

3. HR+ glas

HR+ glas is een stap beter dan standaard hoogrendementsglas en maakt naast de reflecterende coating ook gebruik van edelgassen in de spouw. In plaats van droge lucht gaat het hierbij om krypton of argon. Als gevolg heeft HR+ beglazing een betere isolatiewaarde.

U-waarde: 1,6 W/m²K

Richtprijs HR+ beglazing: € 110 – 130 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

4. HR++ glas

HR++ beglazing is tegenwoordig de standaard bij renovatie en nieuwbouw. Hierbij wordt gebruik gemaakt van edelgassen en een coating in de spouw. Deze coating is beter dan die van HR+ glas en dus is de isolatiewaarde een stuk beter. HR++ glas is de beste optie als je geïnteresseerd bent in hoogwaardig isolatieglas voor je ramen en deuren.

U-waarde: 1,1 W/m²K

Richtprijs HR++ beglazing: € 115 – 140 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

5. Driedubbel glas (HR+++)

Kies je voor driedubbel glas? Dan geniet je van 3 glasplaten, 2 beschermende coatings, edelgas in de spouw en een optimale isolatiewaarde. Let op: dit type isolatieglas is relatief duur, zwaar en niet altijd mogelijk om te plaatsen door de dikte van de beglazing. Daardoor is driedubbel glas vooral aangeraden als je een volledig raam vervangt of bij nieuwbouw.

U-waarde: 0,6 W/m²K

Richtprijs driedubbele beglazing: € 150 – 230 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Welk type beglazing kies ik best?

Welke soort beglazing je best plaatst, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de gewenste isolatiewaarde, je budget, eventuele extra opties, … Wil je zeker zijn van de juiste beglazing voor jouw project? Vraag dan gratis advies op maat aan een professionele plaatser actief in je buurt.

Hoe ben ik zeker van de juiste keuze? Een vakman informeert je graag over de mogelijkheden en kan je adviseren over de beste keuze op maat van jouw project en wensen. Ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen op maat via vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Prijs beglazing

Hoeveel kost nieuwe beglazing voor je woning? De prijs voor beglazing is voornamelijk afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde en het aantal m² beglazing. Een kort overzicht van de richtprijzen:

Soort dubbel glasGemiddelde prijs per m²
(excl. btw en incl. plaatsing)
Gemiddelde jaarlijkse
besparing per m² beglazing
Standaard dubbel glas€ 100 - 115€ 7
Hoogrendementsglas€ 105 - 120€ 9
Hoogrendementsglas (+)€ 110 - 130€ 11
Hoogrendementsglas (++)€ 115 - 140€ 13
Driedubbel glas€ 150 - 230€ 14

LET OP: dit zijn richtprijzen. De kosten kunnen nog verschillen door de moeilijkheidsgraad van het werk, of je gaat voor nieuwe beglazing of volledig nieuwe ramen, … Daarnaast variëren de prijzen van vakman tot vakman. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk de voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Druk de kosten voor je beglazing dankzij premies

Laat je beglazing plaatsen in een raam of deur? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor premies bij je netbeheerder, de Vlaamse overheid of je gemeente. Bovendien geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% als je woning minstens 10 jaar oud is.

Advies op maat? Een vakman informeert je graag over de voorwaarden, bedragen, … van deze premies. En dat is niet alles… Hij bezorgt je ook alle nodige documenten voor een vlotte en correcte aanvraag. Contacteer gratis professionele plaatsers actief in je buurt.

 

 

beglazing plaatsen

Mogelijke uitvoeringen + extra opties voor beglazing

Welke opties voor isolatieglas kies je best? Dat is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Hieronder enkele mogelijkheden op een rij:

 • Inbraakbeveiliging: ga je voor inbraakwering? Dan kies je doorgaans voor gelaagd glas. Hierbij is een sterke kunststoffolie tussen de verschillende glasplaten van je raam aangebracht. Door de folie blijft de beglazing altijd op zijn plek, zelfs als je het glas breekt. Als gevolg blijft de beglazing altijd een barrière voor inbrekers.
 • Zonwerend glas: door middel van een zonwerende coating kan glas zonlicht absorberen en weerkaatsen, maar komt het tegelijkertijd ook nog binnen. Vervang je je beglazing liever niet? Dan kan je in sommige gevallen ook kiezen voor een folie. Het is dus een ideale manier om fel zonlicht minder storend te maken.
 • Doorvalbeveiliging: gelaagd glas kies je ook als je geïnteresseerd bent in doorvalbeveiliging. Het is zelfs verplicht als de beglazing lager dan 90 cm is geplaatst. Daarnaast is het mogelijk om een stang, buis of hekwerk aan de buitenkant van de glasplaat te plaatsen als je geen gelaagd glas hebt.
 • Brandwerend glas: met brandwerend glas vertraag je de verspreiding van brand. Het houdt vuur dus niet volledig tegen. Zo heb je als bewoner doorgaans 30 tot 60 minuten extra tijd om te ontsnappen. Ook is dit soort glas goed te combineren met isolatie. Het nadeel is wel dat brandwerend glas relatief duur is. Gemiddeld kost brandwerend isolatieglas € 250 – 500 per m² (excl. btw en incl. plaatsing).

 

Waarom een vakman inschakelen?

Kies je voor een vakman om je beglazing te plaatsen? Dan geniet je van meerdere voordelen:

 • Gericht advies: elke woonsituatie is anders en het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Is het bv. mogelijk om enkel je beglazing te vervangen of laat je best volledig nieuwe ramen plaatsen? En moet je elk raam kunnen openen of niet? Een vakman geeft je gericht advies op maat van jouw project.
 • Correcte plaatsing: met een vakman kies je voor specialistisch maatwerk. Een vakman heeft veel ervaring met het plaatsen en vervangen van beglazing en zorgt altijd voor een perfecte afwerking en gedroomd eindresultaat.
 • Hoogwaardige materialen: een vakman werkt alleen met de beste materialen voor zowel beglazing als raamprofielen. Zo ben je zeker van een lange levensduur en een optimale isolatiewaarde.
 • Verzekering bij schade: is er sprake van schade tijdens of na de plaatsing van je nieuwe beglazing? In dat geval is een installateur verzekerd en moet je niet opdraaien voor de kosten van eventuele herstellingen. Dat is wel zo als je zelf je ramen plaatst.
 • Premies & financiële voordelen: is je woning ouder dan 10 jaar en laat je beglazing plaatsen door een vakman? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% op de materialen en arbeidskosten. Bovendien kan je de prijs van je ramen en deuren ook drukken met verschillende premies.

 

Vergelijken loont = vind de juiste vakman met onze offerteservice

Laat je beglazing plaatsen voor je ramen en/of deuren? Schakel dan een vakman in en profiteer van de vele voordelen. Ontvang gratis offertes van vakmensen actief in jouw buurt met onze offerteservice. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen