Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Pvc ramen

Zoek je naar budgetvriendelijke ramen die tegelijk een lange levensduur hebben? Qua prijs-kwaliteitverhouding zijn pvc ramen ongetwijfeld de beste keuze. Bovendien bestaat er een brede waaier aan uitvoeringen en vergen ze amper onderhoud. Wat zijn de andere voordelen van pvc? Hoeveel kosten deze ramen? En welke uitvoeringen zijn mogelijk? Je ontdekt het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Uitvoeringen pvc ramen
Pvc ramen prijs
Onderhoud pvc ramen
Pvc of ander materiaal?
Inspiratie & voorbeelden

Vergelijk vrijblijvend offertes

 

Waarom pvc ramen kopen?

Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, om een woning in landelijke of moderne stijl… pvc ramen zijn in elke situatie een populaire keuze. Met raamprofielen in deze veelzijdige soort kunststof ben je dan ook zeker van:

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: pvc ramen zijn iets goedkoper dan ramen in staal, aluminium of hout, afhankelijk van de kwaliteit van het pvc. Tegelijkertijd zijn pvc raamprofielen erg duurzaam. Kortom, met deze kunststof ramen heb je de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 • Uitvoeringsmogelijkheden op maat van je woning: je kan pvc raamprofielen verkrijgen in tal van kleuren, structuren, glansgraden… Zo vind je altijd een uitvoering die perfect bij je woning past.
 • Goede isolatiewaarde: pvc ramen bieden een uitstekende thermische en akoestische isolatie. Als je deze kunststof raamprofielen bovendien combineert met hoogrendementsglas, ben je zeker van een lagere energiefactuur en voorkom je storende omgevingsgeluiden.
 • Lange levensduur: kiezen voor ramen in pvc is investeren in de toekomst. Ze zijn namelijk erg goed bestand tegen de weersinvloeden en gaan tot 50 jaar en zelfs langer mee.
 • Onderhoudsvriendelijk: in tegenstelling tot ramen in hout vergt een pvc raam bijna geen onderhoud. Af en toe reinigen met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel volstaat.

Pvc ramen kopen? Een expert geeft je graag meer advies over de beste ramen voor jouw woning en zorgt voor een correcte en vlotte plaatsing. Vind een raamexpert in de buurt.

 

Uitvoeringen pvc ramen

Of je nu in een modern appartement of een pastorale hoeve woont, je vindt altijd pvc ramen op maat van jouw woning. Je kan namelijk kiezen uit een brede waaier aan uitvoeringen op verschillende vlakken:

 

1. Kleur

Passen zwarte pvc ramen bij jouw gevel? Hou je het liever bij klassiek wit of beige? Of mag het eerder een opvallende groene of rode tint zijn? … Bij pvc ramen zijn de kleurmogelijkheden zo goed als eindeloos. Je kan deze kunststof profielen namelijk laten coaten of bekleden met een folie in een kleur naar keuze. Zo vind je ongetwijfeld een kleur die perfect past bij jouw woning of in jouw interieur.

 

2. Structuur

Verkies je gladde pvc raamprofielen? Of hou je eerder van een ruwere structuur met een grove korrel? Ook hier is de keuze aan jou. Je kan zelfs gaan voor pvc ramen met de look van een ander materiaal. Pvc ramen met een houtlook zijn bijvoorbeeld erg populair. Daarbij is een houtnerfstructuur in de profielen geperst of aangebracht met een decoratiefolie. Hou je eerder van pvc met een stoere steel look? Ook dat is een mogelijkheid.

 

3. Glansgraad

Afhankelijk van de folie of coating op de pvc raamprofielen kan je ook de glansgraad bepalen. Ook de glansgraad heeft een sterk effect op de uitstraling van je ramen. Ga je voor opvallende, hoogglanzende kunststof profielen? Of hou je het liever sober met een matte uitvoering? Jij kiest de glansgraad die het beste aansluit bij jouw woning en wensen.

 

4. Type raam

Je kan kiezen uit verschillende types pvc ramen. Zijn vaste ramen voldoende? Of verkies je een pvc schuifraam, vouwraam of draaikiepraam (horizontaal en verticaal te openen)? Ook een combinatie van verschillende types is mogelijk. Zo vind je niet alleen de mooiste, maar ook de meest praktische ramen voor jouw woning.

 

5. Beglazing

Naast de pvc raamprofielen is er natuurlijk ook nog de beglazing. Welk soort glas je kiest, bepaalt in grote mate de isolatiewaarde van je nieuwe ramen, je wooncomfort… Bij pvc ramen kan je kiezen voor standaard dubbel glas, hoogrendementsglas of driedubbel glas. Daarnaast zijn er ook nog tal van mogelijke afwerking of extra’s voor je beglazing. Wil je bv. inbraakwerend dubbel glas laten plaatsen? Of zonwerend dubbel glas met een metalen coating aan de spouwzijde? Het kan allemaal.

 

TIP: laat je adviseren door een ervaren schrijnwerker!

Er zijn dus tal van mogelijkheden om je pvc raam vorm te geven. Wat de beste pvc ramen zijn voor jou, hangt af van jouw woning, je persoonlijke voorkeuren, je budget, de locatie van de ramen… Laat je daarom verder informeren door een professionele plaatser. Deze kan je adviseren en helpt je een doordachte keuze te maken op maat van jouw project.

LET OP: niet elke plaatser biedt pvc ramen aan in dezelfde kleuren, structuren… Je vraagt daarom best voorstellen aan bij verschillende plaatsers actief in je buurt. Zo kan je makkelijk de mogelijkheden, prijzen… vergelijken. Ontvang advies op maat van experts.

 

Pvc ramen prijs

De kostprijs voor pvc ramen ligt gemiddeld tussen € 250 en 1.000 per m² (incl. plaatsing en excl. btw). De exacte prijs hangt af van verschillende factoren zoals de glassoort die je kiest, het aantal ramen, het type ramen (vast, draaikiep…), de afmetingen… Je mag rekenen op de volgende richtprijzen:

Type pvc raamGemiddelde prijs per m²
(excl. btw en incl. plaatsing)
Vast raam€ 250 - 550
Draaikiepraam/valraam€ 450 - 750
Schuifraam€ 800 - 1.000

TIP: wil je pvc ramen kopen, dan kunnen de prijzen verschillen van plaatser tot plaatser. Wil je vlot en gericht prijzen, maar ook uitvoeringen, adviezen… vergelijken? Vraag dan offertes aan bij meerdere specialisten actief in je buurt. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

Druk de kosten voor je pvc ramen met premies!

Werk je samen met een professionele plaatser? Dan kan je de kosten voor je pvc ramen drukken met verschillende premies en financiële voordelen. Zo kan je onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op de Mijn VerbouwPremie, de Totaalrenovatiebonus (bij opstart vòòr 30/06/2022), de EPC-labelpremie en gemeentelijke premies. Bovendien betaal je ook slechts 6% btw op de materiaal- en arbeidskosten wanneer je woning ouder is dan 10 jaar.

TIP: een schrijnwerker kan je meer uitleg geven over de voorwaarden voor de premies en helpt je bij de aanvraag ervan. Vind een plaatser in de buurt.

 

 

pvc ramen prijs

Onderhoud pvc ramen

Nog een ander voordeel van pvc ramen is dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Ramen in pvc zijn namelijk volledig stof-, water- en vuilwerend. Bovendien is pvc ook veel kleurvaster dan vroeger. Zelfs na jaren blootstelling aan uv-straling zullen je pvc raamprofielen dus nauwelijks verkleuren.

Wat moet je dan nog doen om een pvc raam te onderhouden? Gewoon af en toe de profielen reinigen met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende. Gebruik altijd een spons of zachte doek en zeker geen schuurmiddel of sterke, chemische reinigingsproducten. Anders riskeer je krassen in de toplaag van je pvc raamprofielen.

Vergelijking: pvc ramen of ander materiaal?

Naast pvc raamprofielen kan je ook nog kiezen voor raamkaders in aluminium, hout of staal. Hoe verhoudt pvc zich nu ten opzichte van die andere materialen? Een kort overzicht:

 1. Prijs (beste keuze = pvc)

  Pvc is doorgaans iets goedkoper dan aluminium, hout en staal. Gecombineerd met een lange levensduur heb je met deze kunststof dus de beste prijs-kwaliteitverhouding. Let op: de prijs van pvc ramen hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van de kunststof.

 2. Onderhoud (beste keuze = pvc/aluminium/staal)

  Houten raamkaders moet je na verloop van tijd verven, beitsen of oliën om hun levensduur te verlengen. Dat is niet zo bij ramen in pvc, aluminium of staal. Deze materialen zijn goed bestand tegen de weersinvloeden en vergen dus amper onderhoud. Af en toe gewoon schoonmaken met een natte doek en een neutraal schoonmaakmiddel is al voldoende om ze in perfecte staat te houden.

 3. Constructiemogelijkheden (beste keuze = aluminium/staal)

  Ramen in aluminium en staal zijn licht en tegelijkertijd enorm sterk. Daardoor kan je met slanke, elegante raamprofielen werken. Zeker bij grotere raampartijen moeten pvc raamprofielen dikker zijn om de overspanning mogelijk te maken. Maar de tijd staat niet stil… Ondertussen bestaan er al pvc profielen met een metalen kern. Die zijn iets duurder, maar ook veel sterker. Zo kan je ook met pvc slankere, dunnere raamprofielen verkrijgen.

 4. Isolatie (beste keuze = hout)

  Hout isoleert iets beter dan pvc, aluminium en staal. Toch zijn ook de isolatiewaarden van pvc zeer goed, zowel op thermisch als akoestisch vlak. Bovendien investeren fabrikanten sterk in de isolerende kwaliteiten van raamprofielen, ongeacht het materiaal. Het komt er dus vooral op aan om goed te vergelijken.

Niet zeker welk materiaal je best kiest? Een ervaren plaatser kan je verder informeren over de mogelijkheden voor jouw woning en geeft je advies rekening houdende met jouw budget, wensen en voorkeuren. Laat je adviseren door een expert.

 

Inspiratie & voorbeelden pvc ramen

Ben je nog niet zeker of pvc ramen wel bij jouw woning passen? Of twijfel je nog over de vormgeving ervan? Laat je dan inspireren door onderstaande geslaagde realisaties:

 

VOORBEELD 1: pvc schuifraam

pvc schuifraam plaatsen

Op bovenstaande foto werd gekozen voor pvc schuiframen. De schuiframen hebben een witte kleur en passen perfect bij het moderne en open interieur. Het geheel ziet er luxueus uit en toch geniet je van vrij goedkope raamprofielen.

 

VOORBEELD 2: zwarte pvc ramen

zwart pvc ramen

Pvc ramen zijn in tal van kleuren beschikbaar. Zo kan je ook kiezen voor zwarte pvc ramen zoals op bovenstaand voorbeeld. Deze ramen hebben een moderne uitstraling en passen bij verschillende stijlen. Zorg er wel voor dat je pvc ramen in zwart goed onderhoudt zodat ze mooi hun kleurintensiteit behouden.

 

VOORBEELD 3: pvc ramen in landelijke stijl

pvc ramen landelijke stijl

Ramen in pvc passen niet enkel bij moderne woningen, je kan ze ook perfect gebruiken bij een landelijke stijl. De eigenaar van de woning die hierboven afgebeeld staat koos voor een bakstenen muur, een wit plafond en witte ramen in pvc. De combinatie daarvan geeft het geheel een landelijke uitstraling.

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen