Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Deuren plaatsen

Nieuwe deuren plaatsen is niet altijd even gemakkelijk. Kan je het zelf of laat je het beter over aan een gespecialiseerde schrijnwerker? In dit artikel ontdek je de gangbare prijzen voor nieuwe deuren en de aandachtspunten waar je best rekening mee houdt.

Ga snel naar:
Hoe deuren plaatsen?
Prijs deuren plaatsen
Belangrijke aandachtspunten
Zelf deuren plaatsen of niet?
Vergelijk gratis meerdere offertes

 

 

Wanneer laat je best nieuwe deuren plaatsen?

Nieuwe deuren geven je woning een frisse uitstraling. Maar naast die esthetische meerwaarde zijn er nog tal van redenen om te investeren in nieuwe deuren. Denk maar aan de hoge isolatiewaarde van nieuw schrijnwerk. Sowieso is het aangewezen om je deuren te vervangen in deze situaties:

 • Je huidige deuren tonen sporen van slijtage.
 • Je liet nieuwe ramen plaatsen en wil nu ook bijpassende deuren.
 • Je ondervindt tocht langs de voordeur of merkt warmteverlies op.
 • Je huidige binnendeuren passen niet langer bij je gerenoveerde interieur.

Wil je nieuwe deuren laten plaatsen? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes bij verschillende schrijnwerkers via onze offerteservice.

deuren plaatsen

 

Hoe deuren plaatsen?

Het precieze proces om deuren te plaatsen, hangt natuurlijk af van het type deur. Is het een binnen- of buitendeur? Wil je graag een schuifdeur of blokdeur laten plaatsen? Doorgaans volgt een vakman de volgende stappen:

 

 1. Voorbereidingen uitvoeren

  Allereerst zal een vakman alles correct opmeten, rekening houdend met eventueel ontbrekende vloerbekleding. Hij bepaalt ook de openingsrichting van de deur en tekent de scharnieren af.

 2. Monteren van deurframe

  Na de productie van je nieuwe deur zet de specialist met behulp van wiggen de deur vast in de voorziene scharnieren. Hij gebruikt PU-schuim voor extra versteviging en isolatie. Bij een buitendeur spuit hij tussen de deur en je gevel een laagje siliconen.

 3. Nieuwe deuren afwerken

  Tot slot begint de vakman aan de afwerking. Hij plaatst de sierlijsten met montagelijm en voorziet de deur van sloten en klinken. Een buitendeur maakt de vakman extra veilig zodat je beter beschermd bent tegen inbraak.

Wil je graag een deur laten plaatsen? Dan schakel je best een vakman in. Ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes van schrijnwerkers bij jou in de buurt via onze offerteservice.

 

Prijs deuren plaatsen

Er zijn een aantal factoren waarvan de prijs voor de plaatsing van nieuwe deuren afhangt. Het type deur, het materiaal en de afwerkingsgraad beïnvloeden bv. het prijskaartje. We maken ook het onderscheid tussen binnen- en buitendeuren:

 

Kosten binnendeur plaatsen

binnendeur plaatsen

Hoeveel kost het plaatsen van een binnendeur? Een binnendeur op maat is logischerwijs duurder dan een zogenaamde verfdeur die je zelf nog moet afwerken. Voor nieuwe binnendeuren kan je doorgaans rekenen op volgende prijzen:

Materiaal binnendeurPrijs (excl. btw en incl. plaatsing)
PVC€ 500 à 750
Hout€ 550 à 750
Aluminium€ 650 à 850
Staal€ 1.000 à 2.000

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen voor binnendeuren. Wil je graag een prijsvoorstel voor jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij vakmannen in jouw buurt!

 

Kosten buitendeur plaatsen

buitendeur plaatsen

Over het algemeen zijn buitendeuren duurder dan binnendeuren. Achter- en voordeuren moeten namelijk beter bestand zijn tegen weersinvloeden en gewapend zijn tegen inbraak en vandalisme. Ook het design van een buitendeur is belangrijk. Dit zijn de gemiddelde kostprijzen voor buitendeuren:

Materiaal buitendeurPrijs (excl. btw en incl. plaatsing)
PVC€ 1.800 à 3.500
Hout€ 2.000 à 4.000
Aluminium€ 2.200 à 4.500
Staal€ 3.000 à 6.000

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen voor buitendeuren. Wil je graag een prijsvoorstel voor jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij vakmannen in jouw buurt!

 

Aandachtspunten deuren plaatsen

Bij het plaatsen van deuren moet je met een aantal factoren rekening houden. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? We zetten ze even op een rijtje:

 • Juiste design: nieuwe deuren kunnen je woning een totaal andere uitstraling geven. Houd hier dus rekening mee wanneer je nieuwe deuren gaat kiezen.
 • Nauwkeurige opmetingen: een specialist meet eerst de afmetingen voor je deuren op. Zo komt hij niet voor onaangename verrassingen te staan tijdens het plaatsen.
 • Isolatiegraad: controleer de U-waarde van je deuren. Die waarde geeft de isolatiegraad aan. Hoe hoger de U-waarde, hoe meer warmte er verloren gaat.
 • Inbraakbeveiliging: je buitendeuren moeten veilig genoeg zijn. Zorg ervoor dat de sloten voor je deuren voldoende bescherming bieden tegen inbraken.
 • Passende afwerking: de afwerking moet passen bij de stijl van de deur. Denk dus op voorhand na over de look die je wil en ga dan klinken, sierlijsten, scharnieren… kiezen.

 

 

Vergelijken loont: vraag meerdere offertes aan!

Bij nieuwe deuren plaatsen komt heel wat kijken. Daarom vergelijk je best het aanbod van meerdere schrijnwerkers. Zo krijg je een goed zicht op de mogelijkheden en maak je een weloverwogen keuze. Via onze offerteservice ontvang je gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende specialisten. Start je aanvraag hier!

 

Zelf deuren plaatsen of vakman inschakelen?

Ben je een handige doe-het-zelver met voldoende technische voorkennis? Dan kan je ervoor kiezen om zelf je deuren te plaatsen. Je kan namelijk in doe-het-zelfzaken standaard deuren aankopen. In andere situaties is het aangeraden om een specialist in te schakelen. Zo geniet je van volgende voordelen:

 • Advies op maat: een vakman geeft gericht advies tijdens het hele proces. Op die manier helpt hij jou om de juiste keuzes te maken tegen een correcte prijs.
 • Gepersonaliseerd ontwerp: een vakman kan je helpen bij het ontwerpen van je deur. Zo kan je een uniek en gepersonaliseerd eindresultaat bekomen.
 • Kwalitatieve materialen: een specialist maakt alleen gebruik van de beste materialen. Zo ben je zeker van nieuwe deuren van topkwaliteit.
 • Correcte plaatsing: een gespecialiseerde schrijnwerker heeft de nodige ervaring met het plaatsen van deuren en weet dus precies waar hij mee bezig is.
 • Financiële voordelen: is je huis ouder dan 10 jaar en schakel je een vakman in voor je deuren? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% op materialen en arbeidskosten.

TIP: zo’n vakman vind je gemakkelijk via onze offerteservice. Op die manier kan je snel prijsvoorstellen van verschillende schrijnwerkers met elkaar vergelijken. Start je aanvraag hieronder:

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen