Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Stalen deuren

Ben je op zoek naar een stijlvolle en sterke binnen- of buitendeur? Dan is een stalen deur een goede keuze. Je kan stalen deuren op tal van manieren vormgeven en ze geven je woning steeds een tijdloze uitstraling. Maar wat zijn nu de mogelijkheden? Wat kost een stalen deur? Hoe onderhoud je deze? En wat zijn de mogelijke alternatieven? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Welke mogelijke uitvoeringen?
Stalen deuren: kostprijs
Onderhoud stalen deur
Alternatieven voor stalen deuren
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een stalen deur?

Stalen deuren winnen steeds meer aan populariteit. Dat komt omdat ze tal van interessante voordelen bieden. We zetten de belangrijkste even op een rij:

  • Elegante & tijdloze look: een van de belangrijkste redenen om voor een stalen deur te kiezen is de tijdloze uitstraling ervan. Stalen deuren passen ook bij heel wat verschillende interieurs.
  • Sterk materiaal: staal is een van de sterkste mogelijke materialen voor je deur. Daardoor kan je met zelfs heel fijne stalen profielen veel gewicht dragen.
  • Onderhoudsarm: als je niet veel onderhoudswerk wil aan je deur, is staal een goede keuze. Dit materiaal vereist namelijk heel weinig onderhoud.
  • Lange levensduur: staal is een erg duurzaam materiaal vanwege de lange levensduur ervan. Dit metaal kan zo tot 50 jaar meegaan.
  • Veel mogelijkheden: door de sterkte van het materiaal heb je ook heel wat mogelijkheden bij de vormgeving van je deur. Gebogen vormen, decoratieve effecten, grote glaspartijen… zijn allemaal perfect mogelijk.

Stalen deuren laten plaatsen? Schakel dan zeker een vakspecialist in je buurt in. Deze kan met jou de mogelijkheden bekijken en geeft je graag advies op maat. Vind een vakbedrijf in de buurt.

stalen deur woning

 

Mogelijke uitvoeringen van stalen deuren

Je kan je stalen deur op heel wat verschillende manieren vormgeven. We zetten hieronder enkele keuzes op een rij die je daarbij kan maken:

 

1. Binnen- of buitendeur

Je kan zowel buitendeuren als binnendeuren in staal laten maken. Stalen binnendeuren geven je interieur een industriële touch en zien er modern uit. Een stalen buitendeur is dan weer erg veilig vanwege de sterkte en de brand- en inbraakwerende eigenschappen. Bovendien heeft een stalen deur ook niet veel onderhoud nodig en is deze goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

 

2. Type deur

Er zijn zowel voor buiten als voor binnen ook verschillende types deuren waaruit je kan kiezen. Daarbij maken we een onderscheid tussen de manier waarop de deur opent en sluit. De meest voorkomende soorten buitendeuren zijn stalen schuifdeuren en draaideuren. Als binnendeur wordt vaak gekozen voor draaideuren, zwaaideuren, taatsdeuren of schuifpuien.

 

3 Afmetingen

Stalen deuren zijn ook beschikbaar in heel wat mogelijke hoogtes en breedtes. Wil je niet vastzitten aan de standaard afmetingen? Dan kan je ook een stalen deur op maat laten maken. Je kan dan bijvoorbeeld een erg brede deur laten maken voor een mooi uitzicht, een hogere deur die je woning een luxueuze uitstraling geeft of een taatsdeur die perfect op hoogte van je muren gemaakt is.

 

4. Beglazing

In een stalen deur kan je ook perfect glas verwerken. Een stalen deur met glas ziet er elegant en modern uit. Bij een stalen deur op maat kan je volledig zelf kiezen hoeveel beglazing je in je deur verwerkt. Het is aangeraden om steeds te kiezen voor hoogrendementsglas om de isolatiewaarde van je woning te verbeteren. Verder kan je ook nog de soort en de uitstraling van het glas kiezen. Denk maar aan mat glas, gehard glas, veiligheidsglas, glas in lood…

 

5. Afwerking en extra’s

Tot slot kan je je stalen deur nog op verschillende manieren afwerken. Zo kan je het staal bijvoorbeeld laten poedercoaten, verzinken, natlakken of stralen voor een andere glansgraad en uitstraling. Stalen deuren zijn bovendien verkrijgbaar in meerdere kleuren. Een zwarte of witte stalen deur is dus perfect mogelijk. Daarnaast kan je ook de deurklink en het deurbeslag zelf vormgeven. Ook daar kan je kiezen voor verschillende vormen en kleuren. Verder kan je nog andere accessoires, ornamenten en decoratie gebruiken om je deur volledig naar jouw smaak in te kleden.

 

Ontvang advies op maat van een vakbedrijf in je buurt!

Je kan je stalen deur dus op heel wat verschillende manieren vormgeven. Voor een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden kan je best een beroep doen op een vakbedrijf. Deze informeert en adviseert je bij je keuzes voor een stalen deur en houdt daarbij rekening met je eigen wensen, voorkeuren en budget. Bovendien kan deze ook zorgen voor een correcte en vlotte plaatsing van je stalen deur.

Adviezen vergelijken? Via onze offerteservice brengen we je in contact met verschillende vakmannen in de buurt. Zo kan je makkelijk meerdere adviezen vergelijken en een doordachte keuze maken. Vergelijk adviezen voor stalen deuren op maat.

 

Stalen deuren prijs

Voor een stalen deur betaal je gemiddeld € 1.200 tot 6.000 (excl. btw en incl. plaatsing). De exacte prijs hangt echter wel af van een aantal factoren zoals het soort deur en andere vormgevingskeuzes, of je een stalen deur op maat laat maken, of het om een binnen- of buitendeur gaat… In de tabel hieronder geven we nog enkele richtprijzen voor stalen deuren:

Type deurGemiddelde prijs
Stalen binnendeur€ 1.200 à 2.000
Stalen buitendeur€ 3.000 à 6.000

TIP: om de exacte prijs voor jouw stalen deur te kennen, vraag je best offertes aan bij meerdere vakspecialisten. Zo kan je meerdere prijsvoorstellen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

stalen deuren

 

Onderhoud stalen deuren

Stalen deuren zijn erg onderhoudsvriendelijk. Eenmaal ze geplaatst zijn, heb je er dus niet veel werk meer aan. Stalen buitendeuren krijgen doorgaans een coating die beschermt tegen water en roest. Om je stalen deuren te onderhouden, volstaat het om af en toe de deur schoon te maken met een vochtige doek en een neutraal schoonmaakmiddel. Gebruik zeker geen bijtende schoonmaakmiddelen, aangezien deze het staal kunnen aantasten. Let tot slot ook op dat je bij het schoonmaken van je deur geen krassen maakt.

 

Alternatieven voor stalen deuren

Twijfel je nog of stalen deuren plaatsen de beste keuze is? Er zijn ook nog verschillende andere mogelijke materialen met elk hun voor- en nadelen. We maken hieronder even de vergelijking met deuren uit kunststof, hout of aluminium.

 

1. Stalen of kunststof deuren?

Kunststof is 1 van de goedkopere materialen voor je deur en heeft een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. In tegenstelling tot staal wat een duurder materiaal is. Kunststof heeft net zoals staal een lange levensduur en vereist weinig onderhoud. Naast de prijs heeft kunststof ook als voordeel dat het beter isoleert en recycleerbaar is.

 

2. Stalen of houten deuren?

Ook hout is een mogelijkheid voor je binnen- of buitendeur. Hout wordt vaak gekozen bij landelijke interieurs of woningen en heeft een veel warmere en natuurlijkere uitstraling. Het is daarnaast ook goedkoper dan staal en heeft een betere isolatiewaarde. Het nadeel is dan weer dat hout meer onderhoud vereist en minder zware constructies kan dragen.

 

3. Stalen of aluminium deuren?

Staal en aluminium hebben een aantal kenmerken gemeenschappelijk. Zo zijn het alle twee metalen deuren met een lange levensduur die weinig onderhoud vereisen en veel constructiemogelijkheden bieden. Voordelen van aluminium t.o.v. staal zijn de lagere prijs en de betere isolatiewaarden. Staal heeft dan wel weer een elegantere uitstraling dan aluminium. Wil je de uitstraling van een stalen deur aan een goedkopere prijs? Dan kan je een aluminium deur met een steellook kiezen.

 

Welk materiaal kies ik best voor mijn deuren?

Wat het meest aangewezen materiaal is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en wensen, je budget en de stijl van je woning of interieur. Een vakman kan je helpen bij de keuze en je advies op maat geven over het meest aangewezen materiaal voor jouw situatie. Verder kan deze ook zorgen voor een correcte plaatsing van je deur. Vul daarom zeker onderstaand offerteformulier in en kom in contact met experts in jouw buurt:

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen