Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Deuren kopen: soorten & afwerkingen

Ga je binnenkort bouwen of renoveren? Dan wil je de beste deuren kopen voor binnen én buiten. Deuren zijn essentieel voor je woning. Ze zorgen voor je privacy en veiligheid en maken van je woning één mooi geheel. Genoeg redenen dus om na te denken over de deuren die het meest geschikt zijn voor jou. Maar welke keuzes zijn belangrijk als je een nieuwe deur koopt?

Ga snel naar:
1. Soorten deuren
2. Materialen
3. Uitvoeringen
4. Afwerking

Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Waar kan ik deuren kopen?

Je kan tegenwoordig op vele manieren deuren aankopen. Van goedkope deuren tot unieke deuren op maat. Je vindt binnen- en buitendeuren online en bij gespecialiseerde bouwbedrijven. Waar koop je nu het best je deuren en waar moet je rekening mee houden?

 • Deuren kopen via het internet: je vindt online een ruim aanbod aan allerlei verschillende deuren. Vaak zie je de laagste prijzen met de snelste leveringen, maar online deuren kopen is niet zo eenvoudig. Je hebt het risico dat je de verkeerde maten bestelt, geen degelijke kwaliteit krijgt en de deuren zelf moet installeren. Let daarom goed op als je deuren online koopt.
 • Deuren kopen bij een speciaalzaak: hier krijg je gericht advies en kan je de verschillende uitvoeringen in het echt bekijken. Daarom is een fysieke winkel nog altijd de beste optie. Je kan samen met een expert overlopen wat je noden en wensen zijn. Zo kies je het juiste model, de beste materialen en geniet je thuis van de perfecte deuren.

Buiten- of binnendeuren kopen? Vraag advies aan onze vakspecialisten! Onze experts helpen je graag bij zowel het ontwerp als de plaatsing van je deuren. Start je aanvraag hier.

deuren kopen

 

1. Soorten deuren

Je hebt een breed gamma aan deuren om uit te kiezen. Welk type deuren kan je kopen voor jouw woning? De meest voorkomende zijn standaard draai- en schuifdeuren. Zowel voor binnen- als buitendeuren is er een groot aanbod:

 

 • Binnendeuren: voor een binnendeur heb je keuze uit een aantal uiteenlopende mogelijkheden. Niet alleen de uitstraling is belangrijk, maar ook het model. Daarbij maken we een onderscheid op basis van hoe de deur kan openen en sluiten. Zo heb je normale paneeldeuren, schuifdeuren of taatsdeuren. Elk van deze deuren laat je op een andere manier plaatsen en zijn verschillend in gebruik.

 

 • Buitendeuren: bij je voor- en achterdeuren moet je op een aantal andere dingen letten. Vooral voor de veiligheid moet je een brede, stevige deur uitzoeken. Daardoor zijn buitendeuren vaak duurder dan binnendeuren. Achter- en voordeuren moeten beter bestand zijn tegen weersinvloeden. Nieuwe deuren bevatten nu een isolatielaag. Zo zijn ze bijvoorbeeld met PUR tussen de panelen extra geïsoleerd. Ook het design van een buitendeur is uiteraard belangrijk.

 

2. Materialen

Een nieuwe voordeur kopen of wil je jouw schuifdeur vervangen? Dan moet je op zoek naar het juiste materiaal. Het materiaal van je deur bepaalt in grote mate de uitstraling. Hout, PVC en aluminium zijn de meest voorkomende materialen. Ontdek hieronder de unieke eigenschappen en richtprijzen:

 

Houten deuren

Hout is een duurzaam en geschikt materiaal voor binnen- en buitendeuren. Je kan een houten deur in meerdere houtsoorten aankopen. Er zijn ook een groot aantal soorten deuren beschikbaar in dit materiaal. Zowel draaideuren als schuifdeuren zijn verkrijgbaar in hout. Voor elke situatie kan je kiezen voor een deur met een warm en authentiek karakter.

 • Richtprijs houten binnendeur: € 800 à 1.200 (excl. btw, incl. plaatsing)
 • Richtprijs houten buitendeur: € 2.000 à 4.000 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

PVC deuren

Ook PVC biedt heel wat mogelijkheden. Met PVC deuren kies je voor een budget- en onderhoudsvriendelijk alternatief. PVC is een uitstekend isolerend materiaal en je hebt heel wat standaard afmetingen. Wil je een PVC deur kopen? Dan kan je ze verkrijgen in bijna alle kleuren en met de sloten en klinken naar jouw wens.

 • Richtprijs PVC binnendeur: € 500 à 750 (excl. btw, incl. plaatsing)
 • Richtprijs PVC buitendeur: €  1.800 à 3.500 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Aluminium deuren

Dit materiaal is iets duurder dan PVC, maar dat maakt de aluminium deuren niet minder populair. Het is een duurzaam en ijzersterk materiaal. Bovendien beschikt dit metaal over goede thermische kwaliteiten. Samen met de lange levensduur is het misschien wel de beste keuze voor jouw deuren.

 • Richtprijs aluminium binnendeur: € 850 à 950 (excl. btw, incl. plaatsing)
 • Richtprijs aluminium buitendeur: € 2.200 à 4.500 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Glazen deuren

Ze zorgen voor een moderne uitstraling. Glazen deuren verlichten je ruimtes met natuurlijk licht en het is een sterk en duurzaam materiaal. Met een glazen deur krijg je een esthetische afscheiding die bij elke stijl past. Je kan niet alleen kiezen voor een draaideur binnen, maar een voordeur is ook mogelijk. Met veiligheidsglas zorg je voor een stevige en inbraakwerende buitendeur.

 • Richtprijs glazen binnendeur: € 500 à 2.000 (excl. btw, incl. plaatsing)
 • Richtprijs glazen buitendeur: € 1.500 à 5000 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

 

Druk je kosten met de Mijn VerbouwPremie!

Bij sommige bouw- of renovatiewerken kan je in aanmerking komen voor een financieel voordeel met een premie. Plaats je binnenkort een volle buitendeur? Dan heb je recht op de Mijn Verbouwpremie. De premie geldt enkel bij een buitendeur zonder glas.

Benieuwd naar een concreet prijsvoorstel? Contacteer verschillende specialisten en ontvang eenvoudig advies en prijzen voor nieuwe deuren via onze offertedienst.

 

3. Uitvoeringen

Waarop moet je letten als je deuren koopt en laat plaatsen? Bij de uitvoering van je deuren overloop je best een aantal belangrijke kenmerken. Zo kan je een aantal zaken afvinken:

 • Beveiliging: een buitendeur moet voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Bekijk voor de aankoop zeker of de deuren over stevige scharnieren en sloten beschikken en of het materiaal kwalitatief is. Wil je echt zeker zijn? Dan kan een veiligheidsdeur de perfecte keuze zijn voor jou.
 • Juiste design: zorg er altijd voor dat jouw deuren goed bij het interieur of de uitstraling van je woning passen. Een schuifdeur kan je ook niet overal installeren. Bekijk goed welk model, materiaal en kleur je gebruikt voor jouw binnen- en buitendeuren.
 • Nauwkeurige maten: om tocht te vermijden, koop je best deuren die perfect in de muur passen. Het komt voor dat de standaard afmetingen niet meteen in de deuropeningen in jouw woning kunnen. Om zeker te zijn, kan je deuren op maat laten maken.
 • Isolatiewaarde: de U-waarde geeft aan hoe goed een deur isoleert. Kies je een binnen- of buitendeur met een lage waarde? Dan kan je ervan uitgaan dat de deur een goede thermische isolatie heeft. Hout heeft bijvoorbeeld van zichzelf een uitstekende isolerende waarde.

 

deur op maat kopen

 

4. Afwerking

Vervolgens moet je ook nog bepalen hoe je deur er esthetisch uit komt te zien. Hoe kan je jouw deuren verder afwerken? We sommen hieronder enkele mogelijkheden op:

 • Klinken & scharnieren: voor de afwerking van je deur heb je keuze uit een groot aantal handgrepen en scharnieren. Kies je voor verdoken scharnieren, een ingeslepen handgreep of een traditionele deurkruk? Durf daarbij kiezen voor speciale vormen en kleuren. Zo bepaal je zelf de details en zorg je voor de finishing touch.
 • Kleuren: je hebt bij verschillende materialen een groot aanbod aan kleuren. De meeste deuren zijn verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren. Zo zijn deuren in het zwart en het antraciet grijs zeer populair in hedendaagse interieurs. Zelfs gekleurd glas is mogelijk bij jouw deuren. Met de juiste kleur zorg je voor een bepaalde sfeer in je woning.
 • Extra opties: wil je een extra veiligheidscilinder voor je slot of wil je speciale deurpanelen met meerdere kleuren? Je kan het niet bedenken wat er allemaal mogelijk is. Kies voor een beschermingslaag als je weinig tijd hebt om je deuren te onderhouden. Verder zijn er nog allerlei accessoires, ornamenten en decoraties om je deuren volledig te personaliseren.

 

Welke deur koop ik het best?

Welke deur kies je het best en in wat voor materiaal? Twijfel je tussen enkele uitvoeringen en is de keuze te groot? Vraag advies aan een expert om de juiste deuren te kopen. Zo vind je samen op basis van jouw situatie de meest geschikte optie.

Hulp nodig met het kopen van je deuren? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij schrijnwerkers in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen